Αρχική COVID-19 Ελβετία: Οι αρνητές Covid-19 να χάσουν το κρεβάτι τους ΜΕΘ σε περίπτωση...

Ελβετία: Οι αρνητές Covid-19 να χάσουν το κρεβάτι τους ΜΕΘ σε περίπτωση συμφόρησης

0
κορονοϊός σκαι
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ο Ελβετός οικονομολόγος υγείας Γουίλι Όγκιερ ζητά με νόμο να επιβάλλονται βαριά πρόστιμα στους αρνητές του Covid-19. Και όχι μόνο χρηματικά.

Προτείνει μιλώντας στο Tages Anzeiger να καταχωρηθούν τα ονόματα τους. Και εάν μολυνθούν από τον ιό να μην τους παραχωρήσουν κρεβάτι σε ΜΕΘ, σε περίπτωση έλλειψης.

Όπως υπογράμμισε εκείνοι που αγνοούν σκόπιμα τους κανόνες κοινωνικής απόστασης και υγιεινής πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για τις ενέργειες τους.

“Μια τέτοια διαδικασία θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως σήμα, σημειώνει ο οικονομολόγος. Χρειάζεται συχνά μία ποινή για να λειτουργήσει το σύστημα”.

Ο Γουίλι Όγκιερ υπερασπίστηκε την πρόταση του, λέγοντας ότι δεν ισοδυναμεί με περιορισμό της ελεύθερης έκφρασης.

“Όχι, δεν πρόκειται για έλεγχο της κοινωνικής συμπεριφοράς, τόνισε. Απλώς μιλάω για καταστάσεις συμφόρησης.

Εάν τα νοσοκομεία φτάσουν στα όρια τους, οι επαγγελματίες του ιατρικού τομέα δεν μπορούν να αποφύγουν να αποφασίσουν σε ποιον θα δώσουν το τελευταίο κρεβάτι.
Νομίζω ότι είναι πιο δίκαιο ο αυτοαποκαλούμενος επαναστάτης του Covid-19 να αφήνεται πίσω”.

Στο εξωτερικό είναι σύνηθες ένας ασθενής να επιλέγει πριν την εισαγωγή του στο νοσοκομείο με κάποιο επίσημο έγγραφο, ότι δεν επιθυμεί να διασωληνωθεί ή να του γίνει ανάνηψη σε περίπτωση επιδείνωσης της υγείας του.

Σε κρίσιμη καμπή το ελβετικό σύστημα υγείας

Το ελβετικό σύστημα υγείας βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. Τα δωμάτια των ΜΕΘ να εξαντλούνται.

Η ανακοίνωση της Ελβετικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας (SGI) έρχεται να καταδείξει πόσο εκτός ελέγχου βρίσκεται η πανδημία του κορονοϊού.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι ΜΕΘ είναι σε κρίσιμη κατάσταση και είναι σχεδόν γεμάτες. Αυτό σημαίνει ότι διατρέχουν κίνδυνο τόσο οι ασθενείς Covid-19, όπως επίσης και όσοι αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα υγείας.

Διαφήμιση