Αρχική Επιλεγμένα Αναβαθμίζονται τα Δημοτικά Ιατρεία του Δ. Αθηναίων – Τι αλλάζει

Αναβαθμίζονται τα Δημοτικά Ιατρεία του Δ. Αθηναίων – Τι αλλάζει

0
Κώστας Μπακογιάννης
Διαφήμιση

Αναβαθμίζονται τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου ΑΘηναίων, ώστε να διευρυνθούν οι προσφερόμενες υπηρεσίες και τρία από αυτά λειτουργούν πλέον ως Πολυδύναμα με συνεχές ωράριο από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ. Οι αναβαθμίσεις γίνονται στο πλαίσιο των αυξανόμενων υγειονομικών αναγκών του Δήμου εν μέσω πανδημίας.

Οργανώνοντας από την πρώτη στιγμή ένα νέο μοντέλο λειτουργίας και ενισχύοντας με ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό τα έξι Δημοτικά Ιατρεία (σε αντίστοιχες Δημοτικές Κοινότητες) η αρμόδια Διεύθυνση, με τον συντονισμό του Αντιδημάρχου Μανόλη Καλαμπόκα, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη στήριξης των ευάλωτων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Αξιοποιώντας όλες τις  οικονομικές δυνατότητες μεταξύ των οποίων και προγράμματα ΕΣΠΑ, με σχεδιασμό και συστηματική δουλειά, τα Δημοτικά Ιατρεία έχουν στελεχωθεί με περισσότερες ειδικότητες ιατρών και επιστημόνων κοινωνικών υπηρεσιών, ενώ έχουν εμπλουτίσει  την υλικοτεχνική τους υποδομή, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται ακόμα περισσότερο στις ανάγκες των πολιτών.

Πραγματοποιήθηκαν 40 επιπλέον προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού

Ανάμεσα στις ειδικότητες προσωπικού που πρόσφατα προσλήφθηκε για να προστεθεί στο ήδη υπάρχον, ήταν συνολικά 40 άτομα (ψυχίατρος, γενικοί ιατροί, παιδίατροι, μαιευτηρες-γυναικολόγοι, οφθαλμίατρος, καρδιολόγοι, φυσικοθεραπευτής, μαία, νοσηλευτριες καθώς και επιστήμονες κοινωνικών υπηρεσιών)

Τα πολυδύναμα Δημοτικά Ιατρεία

Ήδη λειτουργούν με βάση το νέο μοντέλο ως Πολυδύναμα, το 1ο Δημοτικό Ιατρείο (Σόλωνος 78) , το 2ο Δημοτικό Ιατρείο (Φανοσθένους και Φρειδερίκου Σμιθ-Νέος Κόσμος) και το 6ο Δημοτικό Ιατρείο (Χανίων 4β- Κυψέλη) με ενισχυμένο προσωπικό, με περισσότερες δυνατότητες και με διευρυμένο συνεχές ωράριο.

Το 5ο Δημοτικό Ιστρείο αξιοποιείται από τον ΕΟΔΥ για covid tests

Παράλληλα ο Δήμος Αθηναίων συμμετέχοντας στην μεγάλη προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, έχει θέσει στην διάθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας το 5ο Δημοτικό Ιατρείο (Σαρανταπόρου 4- Άνω Πατήσια)  και αξιοποιείται ως κέντρο για τον έλεγχο πολιτών με Covid tests.

Η επίσκεψη του Κώστα Μπακογιάννη στο 1ο Δημοτικό Ιατρείο

O Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης επισκέφθηκε το πρωί το 1ο Δημοτικό Ιατρείο και είχε την ευκαιρία να συζητήσει τόσο με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όσο και με Αθηναίους, οι οποίοι βρίσκονταν εκεί για να εξυπηρετηθούν για κάποιο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζουν.

«Είναι σε εξέλιξη η υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού μας για την ενίσχυση των υγειονομικών υπηρεσιών της Αθήνας και τη δημιουργία των συνθηκών ώστε να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις υπηρεσίες όλοι και κυρίως οι ευάλωτες ομάδες. Κάνουμε μία οργανωμένη προσπάθεια για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, όχι μόνο με τις απολυμάνσεις και την καθαριότητα που πραγματοποιούνται εντατικά σε όλη την πόλη αλλά και με την οχύρωση των δομών Υγείας του δήμου μας με εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό» τόνισε ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων

1ο Δημοτικό Ιατρείο – Καλφοπούλειο Υγειονομικό Κέντρο

Διεύθυνση: Σόλωνος 78, Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 3626587

2ο Δημοτικό Ιατρείο – Νέος Κόσμος

Διεύθυνση: Φανοσθένους και Φρειδερίκου Σμιθ

Τηλέφωνο: 210 9239865

3ο Δημοτικό Ιατρείο – Πετράλωνα

Διεύθυνση: Θεσσαλονίκης & Ηρακλειδών

Τηλέφωνο: 210 3427515 & 210 3427513

4ο Δημοτικό Ιατρείο – Κολωνός

Διεύθυνση: Προποντίδος & Αγίας Σοφίας 110

Τηλέφωνο: 210 5121921

5ο Δημοτικό Ιατρείο – Άνω Πατήσια

Διεύθυνση: Σαρανταπόρου 4

Τηλέφωνο: 210 2015510-11

6ο Δημοτικό Ιατρείο – Κυψέλη

Διεύθυνση: Χανίων 4β

Τηλέφωνο: 210 8836200

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here