Αρχική Special Topics Αναχώρησε για το διάστημα η πρώτη επιχειρησιακή “αποστολή του δράκου” των SpaceX...

Αναχώρησε για το διάστημα η πρώτη επιχειρησιακή “αποστολή του δράκου” των SpaceX και NASA

0
διάστημα NASA
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η SpaceX είναι η πρώτη ιδιωτική εταιρεία που στέλνει αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Ένα επίτευγμα που ολοκληρώθηκε, μετά από χρόνια συνεργασίας με τη NASA. Για την ανάπτυξη ανθρώπινων δυνατοτήτων διαστημικών πτήσεων.

Στις 7:27 μ.μ. EST (4:27 μ.μ. PST), οι αστροναύτες της NASA Νταγκ Χούρλι, Μπομπ Μπάκεν, Μάικλ Χόπκινς, Βίκτορ Γκλόβερ και ο αστροναύτης JAXA Σότσι Νόγκτσι αναχώρησαν από το εκτοξευτή 39-A από το Διαστημικό Κέντρο Kennedy της Φλόριντα με προορισμό το ISS. Εκεί θα μείνουν μέχρι τον Ιούνιο του 2021.

Το πρόγραμμα εκτόξευσης SpaceX αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος εμπορικού πληρώματος.
Στο οποίο η NASA επέλεξε δύο ιδιωτικές εταιρείες για την κατασκευή συστημάτων εκτόξευσης και μεταφοράς αστροναυτών στο ISS από το έδαφος των ΗΠΑ.

Η SpaceX επιλέχθηκε παράλληλα με την Boeing και από τη NASA το 2014. Για να δημιουργήσουν τα αντίστοιχα συστήματα τους και την κάψουλα Dragon Falcon.

Μια επιτυχημένη δοκιμή κατά την πτήση του συστήματος εκτόξευσης του Crew Dragon τον Ιανουάριο του 2020 βοήθησε να ξεκαθαρίσει ο δρόμος για την πρώτη ιστορική απογείωση με αστροναύτες από το Διαστημικό Κέντρο Kennedy της Φλόριντα στις 30 Μαΐου.
Ο Νταγκ Χούρλι και ο Μπομπ Μπάκεν της NASA πέρασαν δύο μήνες στο ISS πριν επιστρέψουν στη Γη με ασφάλεια στην κάψουλα.

Τρεις από τους τέσσερις αστροναύτες σε αυτήν την αποστολή έχουν περάσει στο διάστημα προηγουμένως, αλλά για τον Βίκτορ Γκλόβερ, είναι η πρώτη του φορά.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι αστροναύτες ξεκίνησαν στο διάστημα κατά τη διάρκεια μιας τακτικής επιχειρησιακής αποστολής της NASA από το τέλος του προγράμματος Shuttle το 2011.

Διαφήμιση