Αρχική COVID-19 Αύριο Τρίτη η παρουσίαση του σχεδίου εμβολιασμού COVID-19, στην χώρα μας

Αύριο Τρίτη η παρουσίαση του σχεδίου εμβολιασμού COVID-19, στην χώρα μας

0
Στέλιος Πέτσας
Εικόνα: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος
Διαφήμιση

“Η Ελλάδα με τις προαγορές που έκανε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξασφάλισε 25 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου COVID-19″, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Όπως υπογράμμισε “η κυβέρνηση προχωρά στο σχεδιασμό του εμβολιασμού εντάσσοντας στις πρώτες φάσεις το υγειονομικό προσωπικό και τις ευπαθείς ομάδες.

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο Τρίτη 17 Νομεβρίου στις 14.00 στο υπουργείο Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου, θα ενημερώσουν τους εκπροσώπους των κομμάτων για τις επιστημονικές εξελίξεις ανάπτυξης των εμβολίων COVID-19.

Καθώς και τον τρόπο με τον οποίο η χώρα μας, όπως όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα προμηθευτεί μέσω κοινού ευρωπαϊκού μηχανισμού τα εμβόλια. Θα παρουσιαστεί επίσης και θα συζητηθεί το σχέδιο του εμβολιασμού του πληθυσμού”.

Τα δύο επίπεδα περιορισμού του κορονοϊού

Ο κ. Πέτσας σημείωσε πως ” στην Ελλάδα καταγράφεται σημαντική αύξηση κρουσμάτων, διασωληνωμένων και δυστυχώς θανάτων. Παρά τη σχετικά καλύτερη θέση της χώρας έναντι των περισσότερων άλλων ευρωπαϊκών κρατών”.

Και τόνισε πως “Κινούμαστε σε δύο επίπεδα. Το πρώτο είναι η ενίσχυση του Συστήματος Υγείας. Για να αντέξει το δεύτερο μεγάλο κύμα της πανδημίας.

Αυτή τη στιγμή είναι σε λειτουργία 1.170 κρεβάτια ΜΕΘ έναντι των 557 που είχε αφήσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Από αυτά τα μισά περίπου είναι ΜΕΘ για COVID-19 περιστατικά.
Έχουμε ήδη προβεί σε περισσότερες από 7.000 προσλήψεις.  Και προχωράμε σε έκτακτη αξιοποίηση ιατρικού προσωπικού.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο μήνες οι κλίνες στις ΜΕΘ ανέρχονταν σε 930 εκ των οποίων οι 229 διατίθεντο για τη νοσηλεία ασθενών με COVID-19.

Τη στιγμή αυτή καθώς αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας το υπουργείο Υγείας εφαρμόζει το σχεδιασμό για αύξηση των κλινών ΜΕΘ COVID-19 όπως έκανε και στην πρώτη φάση της πανδημίας.

Το δεύτερο επίπεδο είναι ο άμεσος περιορισμός της διασποράς του κορονοϊού στην κοινότητα. Τόσο γιατί το νέο κύμα είναι πολύ πιο σφοδρό από το πρώτο. Όσο και γιατί υπάρχει κόπωση όλων μας μετά από οκτώμισι μήνες πολέμου απέναντι σε αυτόν τον αόρατο εχθρό.

Οι επόμενες μέρες είναι οι πιο κρίσιμες στη μάχη μας με τον κορονοϊό και χρειάζεται να είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στον στόχο μας”.

Διαφήμιση