Αρχική Διάστημα SpaceX: H πρώτη επιτυχής διαστημική αποστολή με ιδιωτικό σκάφος!

SpaceX: H πρώτη επιτυχής διαστημική αποστολή με ιδιωτικό σκάφος!

0
SpaceX rocket launch
Διαφήμιση

Για πρώτη φορά με ιδιωτικό μέσο πλέον μεταφορά αστροναυτών της NASA, ιδιοκτησίας της εταιρείας SpaceX. Σημείο εκκίνησης ήταν το ιστορικό σημείο 39Α στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της Φλόριντας.

Παρά τη πανδημία και τις διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Τζώρτζ Φλόυντ, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, παρακολούθησαν μέσα από τον υπολογιστή τους την πορεία των δύο αμερικάνων αστροναυτών, Μπομπ Χάρλεϊ και Νταγκ Μπένκεν. Οι αστροναύτες ήταν κλεισμένοι μέσα στη διαστημική κάψουλα Dragon της SpaceX και η αγωνία για το αν θα έφθαναν σώοι και αβλαβείς στον Διαστημικό Σταθμό ήταν τεράστια.

Το ταξίδι κράτησε 19 ώρες. Μόλις μετά τα πρώτα δυόμισι λεπτά το κατώτερο τμήμα του πυραύλου αποκολλήθηκε, ακριβώς όπως ήταν σχεδιασμένο, για να ανακτηθεί από ένα πλοίο με το πολύ εύγλωττο όνομα: “Of Course I Still Love You”, που το περίμενε να πέσει στα νερά του Ατλαντικού.

Η σύνδεσή τους με το Διαστημικό Σταθμό την Κυριακή έγινε αυτόματα και όπως δήλωσαν οι δύο αστροναύτες τη Δευτέρα, σχεδόν δεν κατάλαβαν πως είχαν συνδεθεί! Μετά τη σύνδεση και πριν βγουν αποκαθίσταται η ίδια πίεση με αυτήν του Διαστημικού Σταθμού και αφού αφήσουν τις διαστημικές στολές τους στο “Dragon”, μόνον με ένα απλό χακί παντελόνι και μια μαύρη κοντομάνικη μπλούζα ξεκινούν τη ζωή τους στον Διαστημικό Σταθμό που περιστρέφεται 482 χιλιόμετρα επάνω από τη Γη.

Εδώ το βίντεο της προσάρτησης με το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό:

Δεν είναι γνωστό το πόσο θα μείνουν, από έξι εβδομάδες έως το βέλτιστο σενάριο που είναι 4 μήνες. Εξαρτάται καθαρά από τα φωτοβολταϊκά συστήματα του “Dragon”. Αυτά. θα εξασφαλίσουν την παραμονή τους για τουλάχιστον 119 ημέρες.

Το πρόγραμμά τους

Στο Διαστημικό Σταθμό, όπου βρήκαν δύο ρώσους κοσμοναύτες και έναν αμερικανό αστροναύτη έχουν πολλές εργασίες, τόσο για συντήρηση, αλλά και για πειράματα. Προβλέπονται δύο περίπατοι στο Διάστημα. Ο ένας για την εγκατάσταση νέων ηλιακών μπαταριών και μιας πλατφόρμας για πειράματα από ευρωπαϊκά ιδρύματα, και ο άλλος αφορά στο χειρισμό ρομποτικού βραχίονα καναδικής κατασκευής.

Μόδα η επίσκεψη στο διάστημα

Αναμένεται ο τουρισμός στο διάστημα να αποτελέσει γεγονός. Διότι ενδείξεις οδηγούν στο να υποθέσουμε πως τίποτα δεν αφέθηκε στην τύχη του. Αξίζει να σημειωθεί πως τις στολές των αστροναυτών σχεδίασε ο Χοσε Φερνάντεζ, γνωστός σχεδιαστής που συνεργάζεται στη βιομηχανία της μόδας, σε συνεργασία με τον Έλον Μασκ από το μηδέν. Ενώ φημολογείται ότι πρόκειται να ανέβει εκεί και ο γνωστός ηθοποιός Τομ Κρουζ, και μάλιστα για τα γυρίσματα ταινίας!

Πηγή: tovima.gr

Διαφήμιση