Αρχική Καταστροφές Άλλαξε το χρώμα της θάλασσας στην Κρήτη – Τα αποτελέσματα των καταστροφών...

Άλλαξε το χρώμα της θάλασσας στην Κρήτη – Τα αποτελέσματα των καταστροφών (Βίντεο)

0
Elafonisi
Διαφήμιση

Οι φυσικές καταστροφές συνεχίζονται και οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής είναι εμφανείς περισσότερο από ποτέ. Η σφοδρή κακοκαιρία της Τρίτης που έπληξε της Κρήτη, είναι η συνέχεια μιας σειράς πολλών φαινομένων καταστροφής της φετινής χρονιάς στη χώρα μας.

Το μέγεθος της καταστροφής στην Κρήτη και ειδικότερα στην περιοχή της Χερσονήσου είναι τεράστιο. Υποδομές καταστράφηκαν και ανθρώπινες περιούσιες χάθηκαν μέσα σε λίγες στιγμές. Αισιόδοξο το γεγονός ότι δεν μετράμε ανθρώπινα θύματα.

Η επιστροφή στην κανονικότητα δεν αναμένεται σύντομα για τη Χερσόνησο, την Ανάληψη και τις Γούβες.

Το cretalive.gr κατέγραψε με drone τις εικόνες καταστροφής που προκάλεσε η κακοκαιρία.

 

Οι αρμόδιες αρχές στην Κρήτη κατέγραψαν το μέγεθος της καταστροφής και τις κινήσεις που αναμένεται να κάνουν προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που προέκυψαν. Την Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, με τη συμμετοχή κυβερνητικού κλιμακίου, όπου συζητήθηκαν και αναλύθηκαν τα παραπάνω θέματα.

Φυσικές καταστροφές και περιβάλλον

Όσο συνεχίζονται οι καταστροφές τόσο περισσότερο πλήττεται το περιβάλλον. Οι καταστροφές είναι συνέπεια της κλιματικής αλλαγής και τα αποτελέσματα της καταστροφής οδηγούν με τη σειρά τους σε νέα περιβαλλοντικά προβλήματα. 

Το χρώμα της θάλασσας έχει μεταβληθεί στη δυτική Κρήτη, μετά τη σφοδρή κακοκαιρία, όπως κατέγραψαν οι μετεωρολογικοί δορυφόροι για την επιτήρηση του περιβάλλοντος στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος “Κοπέρνικος”.

Ο Διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς ανέλυσε το φαινόμενο. Μάλιστα, τόνισε ότι το γεγονός οφείλεται στις απορροές των χειμάρρων στη θάλασσα. Τα μεταλλαγμένα νερά επηρέασαν ακόμη και τις περιοχές όπου βρίσκεται φυτοπλαγκτόν.

 

Διαφήμιση