Αρχική Καταστροφές Τέσσερις νεκροί και αρκετοί αγνοούμενοι από πλημμύρες σε Γαλλία-Ιταλία

Τέσσερις νεκροί και αρκετοί αγνοούμενοι από πλημμύρες σε Γαλλία-Ιταλία

0
πλημμύρες
Διαφήμιση

Τουλάχιστον τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν σε πλημμύρες στην ορεινή συνοριακή περιοχή Γαλλίας-Ιταλίας. Οι ομάδες διάσωσης ψάχνουν και για άλλους αγνοούμενους.

Οι αγνοούμενοι περιλαμβάνουν δύο Γάλλους πυροσβέστες των οποίων το όχημα παρασύρθηκε από έναν χείμαρρο όταν ένας δρόμος κατέρρευσε νότια του χωριού Σαίντ Μαρτέν Βιζιμπί.

Οι αρχές φοβούνται περισσότερα θύματα. Πολλές οικογένειες δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με συγγενείς λόγω της διακοπής υπηρεσιών κινητής και σταθερής τηλεφωνίας.

Οι γαλλικές αρχές ανέπτυξαν περίπου 1.000 πυροσβέστες, τέσσερα στρατιωτικά ελικόπτερα και στρατό. Για να βοηθήσουν στην αναζήτηση τουλάχιστον οκτώ αγνοουμένων, μετά από καταιγίδες που έπληξαν τη νοτιοανατολική Γαλλία πριν μετακινηθούν στη βόρεια Ιταλία.

Στην περιοχή του Πιεμόντε της Ιταλίας παρατηρήθηκαν τα υψηλότερα επίπεδα βροχής από το 1958.
Πολλές περιοχές της Γαλλίας υπέστησαν διακοπές ρεύματος καθώς οι άνεμοι κατέρρευσαν τα ηλεκτροφόρα καλώδια.

Οι εργαζόμενοι έκτακτης ανάγκης στην Ιταλία ανακάλυψαν δύο πτώματα χθες στη βόρεια Λιγουρία. Οι καταιγίδες σκότωσαν δύο άλλους ανθρώπους το περασμένο Σάββατο.

Οι πλημμύρες κατέστρεψαν σπίτια, δρόμους και γέφυρες στα περίχωρα της Νίκαιας στη Γαλλική Ριβιέρα. Μετά από σχεδόν μέση βροχόπτωση σχεδόν ενός έτους, σε λιγότερο από 12 ώρες.

Ο δήμαρχος της Νίκαιας Κρίστιαν Εστορσί δήλωσε ότι πάνω από 100 σπίτια καταστράφηκαν ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

πλημμύρες

Ιταλική ομάδα διάσωσης χρησιμοποίησε ένα ελικόπτερο για να σώσει κόσμο κοντά στη γαλλική πόλη Βιέβολα. Ανάμεσα τους μια γυναίκα και τα δύο εγγόνια της.

Οι Ιταλοί πυροσβέστες έσωσαν επίσης 25 άτομα παγιδευμένα στη γαλλική πλευρά ενός υψηλού ορεινού περάσματος λόγω των πλημμυρών.

Περίπου 10.500 σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα την Κυριακή, δήλωσε η γαλλική εταιρεία ενέργειας Enedis.

Καταστράφηκε το πάρκο Wolf

Το πάρκο Alpha Wolf, στο Σαίντ Μαρτέν Βιζιμπί στο Alpes Maritimes, καταστράφηκε από τις πλημμύρες την Παρασκευή, σύμφωνα με το Γαλλικό Γραφείο Βιοποικιλότητας.

Τουλάχιστον ένας λύκος επιβεβαιώθηκε ότι πέθανε, αλλά η τύχη των άλλο 10 λύκων, είναι προς το παρόν άγνωστη.
Λείπουν τρεις διαφορετικοί τύποι λύκων. Καναδοί λύκοι, λευκοί λύκοι από την Αλάσκα και γκρίζοι λύκοι από την Κεντρική Ευρώπη.

Διαφήμιση