Αρχική Διάστημα Στην Ελλάδα απόψε η “βροχή των αστεριών”, Ωριωνίδες

Στην Ελλάδα απόψε η “βροχή των αστεριών”, Ωριωνίδες

0
Ωριωνίδες
Διαφήμιση

Η “βροχή των αστεριών” του φθινοπώρου, οι Ωριωνίδες, κορυφώνονται απόψε και αύριο στο βόρειο ημισφαίριο, που περιλαμβάνει και τη χώρα μας.

Οι Ωριωνίδες, είναι μια μέσης έντασης βροχή διαττόντων, που κάθε χρόνο λαμβάνουν χώρα από τις αρχές Οκτωβρίου έως τις αρχές Νοεμβρίου.

Φέτος, αναμένεται να φθάσουν στο μέγιστο σημείο τους το βράδυ της Τρίτης 20 Οκτωβρίου προς χαράματα Τετάρτης 21 Οκτωβρίου.

Επειδή δεν θα υπάρχει φωτεινή Σελήνη στον ουρανό, η εποχή θεωρείται κατάλληλη για παρατήρηση.

Οι καλύτερες ώρες για παρατήρηση είναι, με κατεύθυνση προς την ανατολή. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα και πριν την αυγή. Στο μέτρο βέβαια που ο κατά τόπους ουρανός είναι καθαρός από σύννεφα.

Οι Ωριωνίδες ονομάστηκαν έτσι, επειδή φαίνεται να προέρχονται από τον αστερισμό του Ωρίωνα. ‘Η λίγο πιο βόρεια, από το μεγάλο άστρο Μπετελγκέζ.

Δημιουργούνται από τα υλικά που έχει αφήσει πίσω του ο κομήτης του Χάλεϊ. Δεκάδες μετέωρα (συνήθως 20 έως 25 ανά ώρα, αλλά μπορεί να φθάσουν και τα 50) εισέρχονται και καίγονται στην ατμόσφαιρα της Γης.

Τα «πεφταστέρια» των Ωριωνίδων είναι από τα πιο γρήγορα. Συχνά κινούνται με μεγάλη ταχύτητα έως 67 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο και αφήνουν έντονα ίχνη στον ουρανό.

 

 

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here