Αρχική COVID-19 Σε “κατάσταση έκτακτης ανάγκης” η Γαλλία- Νέα μέτρα από τις 17 Οκτωβρίου

Σε “κατάσταση έκτακτης ανάγκης” η Γαλλία- Νέα μέτρα από τις 17 Οκτωβρίου

0
Γαλλία covid
Διαφήμιση

Η Γαλλία βρίσκεται σε “κατάσταση έκτακτης ανάγκης” σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την επιδεινούμενη επιδημία Covid-19.

Απαγόρευση της κυκλοφορίας, θα εφαρμοστεί μέσα και γύρω από το Παρίσι και οκτώ άλλες κύριες πόλεις από αυτό το Σαββατοκύριακο. Από τις 9 το βράδυ έως τις 6 το πρωί.

Οι οκτώ μητροπολιτικές περιοχές που επηρεάζονται από τα νέα μέτρα εκτός από την περιοχή του Παρισιού βρίσκονται εντός και γύρω από τη Γκρενόμπλ, τη Λιλ, τη Λυών, την Αιξ-Μασσαλία, το Μονπελιέ, τη Ρουέν, την Σαιντ Ετιέν και την Τουλούζη.

Το μέτρο θα ξεκινήσει από τα μεσάνυχτα στις 17 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει για τέσσερις εβδομάδες.

Αυτά τα νέα μέτρα έρχονται μόλις τρεις μήνες μετά την κατάργηση του τελευταίου αποκλεισμού καθώς μειώθηκαν οι λοιμώξεις.

“H εξάπλωση Covid στην εθνική επικράτεια, δικαιολογεί την κήρυξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για την υγεία”, δήλωσε χθες σε διάγγελμα του ο πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν.

Ο Εμμανουέλ Μακρόν αρνήθηκε στο διάγγελμα του ότι η Γαλλία είχε χάσει τον έλεγχο του ιού. Ωστόσο, είπε ότι η αναζωπύρωση στον αριθμό των περιπτώσεων Covid-19 ασκεί μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας.

Κατά μέσο όρο η Γαλλία έχει 20.000 νέα κρούσματα την ημέρα, και περίπου 200 άτομα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Ο πρόεδρος πρόσθεσε ότι το 32% των περιπτώσεων ΜΕΘ έχουν αντιμετωπιστεί με επιτυχία.

Όπως είπε, στόχος των νέων περιορισμών είναι να σταματήσει η εξάπλωση του ιού, προστατεύοντας τους ευάλωτους, τον τομέα της υγείας και τους εργαζομένους του.

Διαφήμιση