Αρχική Ελλάδα Κ. Μητσοτάκης: “Η Τουρκία φαντασιώνεται αυτοκρατορικές πρακτικές”

Κ. Μητσοτάκης: “Η Τουρκία φαντασιώνεται αυτοκρατορικές πρακτικές”

0
8η ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΥΠΡΟΣ - ΑΙΓΥΠΤΟΣ (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)
8η ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΥΠΡΟΣ - ΑΙΓΥΠΤΟΣ (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)
Διαφήμιση

Νέο παραλήρημα του τούρκου Προέδρου Ρ. Ταγίπ Ερντογάν διακηρύττει τη μάχη που άρχισε η χώρα του από τη μάχη του Ματζικέρτ και τα Δαρδανέλια και που σύμφωνα με τον ίδιο συνεχίζει έως σήμερα, ενώ σκοπεύει να “σπάσει όποιο χέρι” εμποδίζει αυτούς τους σκοπούς.

Την ίδια ώρα, αναμένεται νέα navtex με την οποία σκοπεύει να επεκτείνει τις “έρευνές” της στην Ανατολική Μεσόγειο σε περιοχές νότια της Κρήτης και της Ρόδου.

O πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά και την Κοινή Διακήρυξη Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “η Τουρκία φαντασιώνεται αυτοκρατορικές πρακτικές με επιθετικές δράσεις από τη Συρία μέχρι τη Λιβύη, από τη Σομαλία μέχρι την Κύπρο, από το Αιγαίο μέχρι τον Καύκασο. Πότε ζωγραφίζοντας αυθαίρετους χάρτες, πότε υπογράφοντας άκυρα μνημόνια και πότε ψηφίζοντας έωλους εσωτερικούς νόμους για θέματα τα οποία ρυθμίζονται με διεθνείς κανόνες.

Η συμπεριφορά τους, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, δημιουργεί προβλήματα, τόσο στη βορειοατλαντική συμμαχία, στις σχέσεις με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία και άλλες πλευρές.

Ενώ, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι “Η τουρκική επιθετικότητα κατά της Κυπριακής δημοκρατίας όχι μόνο συνεχίζεται με την αποστολή σκαφών εντός της ΑΟΖ της αλλά δυστυχώς κλιμακώνεται και μέσα από εμπρηστικές πρωτοβουλίες, όπως αυτή στο παραλιακό μέτωπο της περίκλειστης Αμμοχώστου. Ανοίγοντας ακόμη μια πληγή στην κατεχόμενη πλευρά του νησιού, αγνοώντας ψηφίσματα του ΟΗΕ για το θέμα και τελικά ναρκοθετώντας το δρόμο για μια δίκαιη λύση του Κυπριακού”.

Χαρακτηριστικά επισημαίνει δε, ότι “η ‘Αγκυρα επέλεξε και πάλι την παραβατικότητα. Και αντί για πρόσκληση επαφών δρομολόγησε την πρόκληση των πολεμικών σκαφών. Αντί του διαλόγου των λύσεων προτίμησε τον μονόλογο των αμφισβητήσεων.”

Διαφήμιση