Αρχική Επιλεγμένα Γαλλία: Υπέρ της επιβολής κυρώσεων εις βάρος της Τουρκίας

Γαλλία: Υπέρ της επιβολής κυρώσεων εις βάρος της Τουρκίας

0
201024165229 erdogan macron 1024x502 620x400 1
Διαφήμιση

Η Γαλλία τίθεται ξεκάθαρα πλέον υπέρ της επιβολής «κυρώσεων» σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σε βάρος της Τουρκίας και σκοπεύει να συνηγορήσει προς αυτή την κατεύθυνση, την ίδια ώρα που η ένταση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Άγκυρας είναι ολοένα πιο αυξανόμενη σε πολλαπλά πλέον σημεία, σύμφωνα και με δηλώσεις της Τετάρτης του υφυπουργού Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Γαλλίας, Κλεμάν Μπον.

Παράλληλα η Άγκυρα, σε συνέχεια της όξυνσης των μεταξύ τους σχέσεων, κάλεσε σήμερα για εξηγήσεις τον Γάλλο επιτετραμμένο σχετικά με το σκίτσο που δημοσίευσε η εβδομαδιαία σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo, όπως και έγινε γνωστό από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο λόγος, ότι το σκίτσο του Charlie Hebdo, αφορά τον Τούρκο Πρόεδρο να κάθεται φορώντας ένα λευκό μπλουζάκι και εσώρουχο, κρατώντας ένα ποτό κι έχοντας δίπλα του μια γυναίκα που φοράει ισλαμική χιτζάμπ. Περιστατικό που η τουρκική πλευρά χαρακτηρίζει ως “αηδιαστική προσπάθεια”.

Κ. Μπον: “Ξεπερνά κάθε ημέρα τα όρια του απαράδεκτου”

«Θα πιέσουμε υπέρ (της επιβολής) ευρωπαϊκών μέτρων σθεναρής αντίδρασης, μεταξύ άλλων το πιθανό εργαλείο των κυρώσεων», ανέφερε ο Κ. Μπον, ενώπιον της γαλλικής Γερουσίας.

«Το τελευταίο επεισόδιο, που ξεπερνά κάθε ημέρα τα όρια του απαράδεκτου, με τον πρόεδρο Ερντογάν, ο οποίος προσέβαλε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι χαρακτηριστικό (…) μιας συνολικής στρατηγικής της Τουρκίας να πολλαπλασιάζει τις προκλήσεις προς πάσα κατεύθυνση»,  σημειώνει.

Συγκεκριμένα, ο Ρ. Τ. Ερντογάν κάλεσε τη Δευτέρα τους συμπολίτες του να μποϊκοτάρουν τα γαλλικά προϊόντα, λίγες ημέρες αφότου το Παρίσι ανακάλεσε τον πρέσβη του στην Άγκυρα, αφού ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους έθεσε υπό αμφισβήτηση την «ψυχική υγεία» του Γάλλου ομολόγου του.

«Ο στόχος είναι πάντα ο ίδιος: να ασκεί μέγιστη πίεση στους γείτονές της και ειδικά στην ΕΕ. Υπήρξαμε για παρά πολύ καιρό αφελείς», επισήμανε ο Μπον.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here