Αρχική Ελλάδα Ερντογάν εμμένει κατά Μακρόν – Ο Μπορέλ καταδικάζει

Ερντογάν εμμένει κατά Μακρόν – Ο Μπορέλ καταδικάζει

0
erntogan
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν - Φωτό REUTERS/POOL New
Διαφήμιση

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τα έχει βάλει για τα καλά με το Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, ξεπερνώντας από την Παρασκευή κατά τη διάρκεια δύο διαφορετικών ομιλιών του, τα όρια και χαρακτηρίζοντας τον Μακρόν “ψυχοπαθή“. Για το περιστατικό τοποθετήθηκε την Κυριακή ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, χαρακτηρίζοντας τα σχόλια του Τούρκου προέδρου ως “απαράδεκτα“.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια τοπικού συνεδρίου ο Ρ. Τ. Ερντογάν, είπε συγκεκριμένα «Ποιο είναι το πρόβλημα αυτού του ατόμου που λέγεται Μακρόν με τους μουσουλμάνους και το Ισλάμ; Ο Μακρόν χρειάζεται θεραπεία σε ψυχολογικό επίπεδο».

Η διαμάχη ξεκίνησε όταν ο Ε. Μακρόν έδωσε εντολή να φωτιστούν κυβερνητικά κτίρια με σκίτσα του Charlie Hebdo που σατιρίζουν τον Μωάμεθ και έγιναν η αιτία για τον πρόσφατο αποκεφαλισμό του καθηγητή Σαμουέλ Πατί από τζιχαντιστή στις 16 Οκτωβρίου, ως τιμωρία που χρησιμοποίησε κατά τη διεξαγωγή διδασκαλίας για την “Ελευθερία της έκφρασης” παραδείγματα από τα σατιρικά σκίτσα του Charlie Hebdo. Γεγονός που ο Γάλλος Πρόεδρος έχει χαρακτηρίσει ως ισλαμιστική τρομοκρατική επίθεση.

Μπορέλ: Οι δηλώσεις αυτές είναι απαράδεκτες

«Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου αναφορικά με τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν είναι απαράδεκτες. Ζητάμε από την Τουρκία να σταματήσει αυτή την επικίνδυνη αντιπαράθεση», δήλωσε την Κυριακή με ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Twitter ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ζοζέφ Μπορέλ.

Διαφήμιση