Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Φορητή ανεμογεννήτρια, καινοτομία στην πράσινη ενέργεια (βίντεο)

Φορητή ανεμογεννήτρια, καινοτομία στην πράσινη ενέργεια (βίντεο)

0
Powerpod
Διαφήμιση

Μια μικρή εταιρεία στο Σολτ Λέικ Σίτι της Γιούτα των ΗΠΑ η Halcium, έχει εφεύρει το PowerPod. Την φορητή “ασφαλέστερη πιο ισχυρή ανεμογεννήτρια στον κόσμο”, όπως ανακοίνωσε.

Ο ιδρυτής της Νικ Χότζες, συγκεντρώνει χρήματα στο Kickstarter για να ξεκινήσει να παράγει το PowerPods σε μεγαλύτερη κλίμακα.

Είναι αποφασισμένος ότι η φορητή ανεμογεννήτρια είναι η επόμενη μεγάλη καινοτομία στην πράσινη ενέργεια.

Ο Νικ Χότζες ισχυρίζεται ότι το Powerpod είναι φθηνότερο από τα ηλιακά πάνελ. Καθώς και πιο αποδοτικό σε μέρη που έχουν λιγότερες από 300 ημέρες ήλιο το χρόνο.

Powerpod

Έως και τρεις φορές περισσότερη ισχύ από μια συνηθισμένη ανεμογεννήτρια

Σχεδιασμένο ειδικά για αστικό και οικιστικό περιβάλλον, κάθε ανεμογεννήτρια 1kW δημιουργεί έως και τρεις φορές περισσότερη ισχύ από μια συνηθισμένη ανεμογεννήτρια.
Η επιπλέον ισχύς εξαρτάται από ένα προηγμένο σύστημα λεπίδων στο λοβό, το οποίο αυξάνει την ταχύτητα του ανέμου κατά 40%.

Το PowerPod έχει το μέγεθος ενός μεγάλου βαρελιού μπύρας. Μπορεί να τοποθετηθεί στην οροφή, το φράχτη ή στην κορυφή ενός δημόσιου κτηρίου. Καθώς και σε ένα campervan, ιστιοφόρο ή οποιαδήποτε ασφαλή επιφάνεια.

Το PowerPod σε αντίθεση με τις ανεμογεννήτριες, επιταχύνει την ίδια την ταχύτητα του ανέμου. Έτσι ώστε να δημιουργείται περισσότερη ισχύ, πιο συχνά.

halcium Powerpod

Ο λοβός παίρνει αέρα και τον διοχετεύει σε μικρότερη έξοδο από ότι σε μια κανονική τουρμπίνα, η οποία επιταχύνει πριν “χτυπήσει” την εσωτερική λεπίδα.
Ο άνεμος μπορεί να εισέλθει από πολλές κατευθύνσεις ταυτόχρονα. 

Η αύξηση της ταχύτητας του ανέμου μειώνει επίσης την ανάγκη τοποθέτησης των PowerPod σε ψηλούς πόλους, τα οποία είναι ακριβά για την τοποθέτηση και καταλαμβάνουν πολύ χώρο.

Οι καταναλωτές μπορούν να χρησιμοποιούν από μόνοι τους ένα PowerPod. Συνδέοντας το με ένα σύστημα ισχύος με τον ίδιο τρόπο όπως τα ηλιακά πάνελ και με τον ίδιο εξοπλισμό.
Αν έχετε ήδη ένα ηλιακό σύστημα, μπορεί να συνδεθεί απλά και να παρέχει μια πρόσθετη, διαφοροποιημένη πηγή ενέργειας.

Powerpod

Η λεπίδα περιέχεται εξ ολοκλήρου μέσα στο κέλυφος. Που σημαίνει ότι είναι ασφαλές γύρω από παιδιά και ζώα.

Ο Νικ Χότζες δημιούργησε έναν χάρτη που δείχνει τη μέση ημερήσια ισχύ που παράγεται από 1kW Powerpod, έναντι ενός ηλιακού συστήματος 1kW σε διάφορες πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Δείχνει ότι τα Powerpods έχουν τη δυνατότητα να παράγουν ίση ή μεγαλύτερη ισχύ από τα πιο ακριβά ηλιακά αντίστοιχα τους.

Powerpod

Το έργο έχει μέχρι στιγμής συγκεντρώσει 1% του στόχου του στο Kickstarter. Έχοντας ξεκινήσει μόλις στις 29 Σεπτεμβρίου.

Στόχος είναι η συγκέντρωση 200.000 δολαρίων, για να παράγει μαζικά περισσότερα PowerPods.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο“Δίκτυ ασφαλείας” για την προστασία του πλανήτη πιέζει για δράση
Επόμενο άρθροΣυγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας