Αρχική COVID-19 Covid-19: Η UNICEF θα αποθηκεύσει πάνω από μισό δισεκατομμύριο σύριγγες έως το...

Covid-19: Η UNICEF θα αποθηκεύσει πάνω από μισό δισεκατομμύριο σύριγγες έως το τέλος του έτους

0
UNICEF
Διαφήμιση

Μόλις εγκριθούν τα εμβόλια Covid-19 για χρήση, ο κόσμος θα χρειαστεί τόσες σύριγγες όσο και δόσεις εμβολίου.

Η UNICEF έχει ήδη συλλέξει 520 εκατομμύρια σύριγγες στις αποθήκες της. Μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για να ετοιμάσει ένα δισεκατομμύριο σύριγγες έως το 2021.

Στόχος είναι να εγγυηθεί την αρχική προμήθεια και να διασφαλίσει ότι οι σύριγγες θα φτάσουν πριν από τη διανομή εμβολίων.

covid 19

Ιστορική επιχείρηση

“Ο εμβολιασμός του κόσμου κατά του Covid-19 θα είναι μία από τις μεγαλύτερες μαζικές επιχειρήσεις στην ανθρώπινη ιστορία, δήλωσε η Ενριέτα Φορ
Εκτελεστική Διευθύντρια της UNICEF.

Για να κινηθούμε γρήγορα αργότερα, πρέπει να κινηθούμε γρήγορα τώρα. Μέχρι το τέλος του έτους, θα έχουμε ήδη αποθηκεύσει πάνω από μισό δισεκατομμύριο σύριγγες”.

Η παγκόσμια συμμαχία εμβολίων Gavi, θα αποζημιώσει τη UNICEF για το κόστος των συρίγγων και των κιβωτίων ασφαλείας.

Τα οποία στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν για το Covid-19 Vaccine Global Access Facility (COVAX Facility) και για άλλα εάν χρειαστεί, προγράμματα ανοσοποίησης που χρηματοδοτούνται από Gavi.

UNICEF

«Κουτιά ασφαλείας» για απόρριψη

Εκτός από τις σύριγγες, η UNICEF θα αγοράσει επίσης 5 εκατομμύρια κουτιά ασφαλείας. Έτσι ώστε οι χρησιμοποιημένες σύριγγες και οι βελόνες να μπορούν να απορρίπτονται με ασφάλεια από το προσωπικό σε εγκαταστάσεις υγείας.

Μειώνοντας τον κίνδυνο τραυματισμών από βελόνες και ασθένειες που προκαλούνται από το αίμα.

Ως ο βασικός συντονιστής προμηθειών για την Gavi, η UNICEF είναι ήδη ο μεγαλύτερος αγοραστής μεμονωμένου εμβολίου στον κόσμο.

Προμηθεύοντας περισσότερες από 2 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων ετησίως για ανοσοποίηση εκ μέρους σχεδόν 100 χωρών.

Η UNICEF παρέχει εμβόλια για σχεδόν τα μισά παιδιά του κόσμου. Και προμηθεύει περίπου 600-800 εκατομμύρια σύριγγες για τακτικά προγράμματα ανοσοποίησης.

UNICEF σύριγγες

Τεράστια αύξηση

Τα εμβόλια Covid-19 πιθανότατα θα τριπλασιαστούν ή τετραπλασιαστούν σε σχέση με αυτόν τον αριθμό.

Για να διασφαλιστεί ότι τα εμβόλια μεταφέρονται και αποθηκεύονται στη σωστή θερμοκρασία, η UNICEF, μαζί με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), χαρτογραφεί επίσης τον υπάρχοντα εξοπλισμό ψυχρής αλυσίδας.

Και την ικανότητα αποθήκευσης, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα. Και προετοιμάζει τα απαραίτητα οδηγίες για τις χώρες που θα λάβουν εμβόλια.

“Κάνουμε ότι μπορούμε για να παραδώσουμε αυτά τα απαραίτητα εφόδια αποτελεσματικά, δήλωσε η Ενριέτα Φορ.

Και στη σωστή θερμοκρασία, όπως το κάνουμε ήδη καλά σε όλο τον κόσμο”.

Ακόμη και πριν από την πανδημία Covid-19, με την υποστήριξη του Gavi και σε συνεργασία με τον ΠΟΥ, η UNICEF έχει αναβαθμίσει τον υπάρχοντα εξοπλισμό ψυχρής αλυσίδας σε όλες τις εγκαταστάσεις υγείας σε χώρες.

Για να διασφαλίσει ότι τα εμβόλια θα παραμείνουν ασφαλή και αποτελεσματικά καθ ‘όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

UNICEF εμβόλια

Τα ψυγεία ενισχύουν τις υπηρεσίες υγείας

Από το 2017, πάνω από 40.000 ψυγεία ψυχρής αλυσίδας, συμπεριλαμβανομένων των ηλιακών ψυγείων, βρίσκονται σε εγκαταστάσεις υγείας. Κυρίως στην Αφρική, δήλωσε η UNICEF.

Σε πολλές χώρες, η UNICEF προωθεί τις ηλιακές τεχνολογίες για να βοηθήσει τις χώρες να διατηρήσουν τις αλυσίδες εφοδιασμού.

Στο Νότιο Σουδάν, τη λιγότερο ηλεκτροκίνητη χώρα στον κόσμο, όπου οι θερμοκρασίες συχνά υπερβαίνουν τους 40 βαθμούς Κελσίου, περισσότερες από 700 εγκαταστάσεις υγείας έχουν εξοπλιστεί από τη UNICEF με ψυγεία ηλιακής ενέργειας. Σε περίπου το 50% όλων των εγκαταστάσεων σε εθνικό επίπεδο.

 

 

Διαφήμιση