Αρχική COVID-19 Στα “μαχαίρια” Μάντσεστερ και Μπόρις Τζόνσον, για τα μέτρα Covid-19

Στα “μαχαίρια” Μάντσεστερ και Μπόρις Τζόνσον, για τα μέτρα Covid-19

0
Covid 19
Διαφήμιση

O πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον θέτει το Μάντσεστερ στο αυστηρότερο επίπεδο περιορισμών Covid-19 εν’ μέσω διαμάχης με την πόλη.

Οι συνομιλίες μεταξύ της βρετανικής κυβέρνησης και της πόλης του Μάντσεστερ σχετικά με αυστηρότερους περιορισμούς Covid-19 κατέρρευσαν.
Με αμφότερες τις πλευρές να κατηγορούν η μία την άλλη.

Η βόρεια αγγλική πόλη πρόκειται να δει το υψηλότερο επίπεδο περιορισμών που επιβλήθηκαν, την ερχόμενη Παρασκευή.

Γιατί τα “έσπασαν” Μπόρις Τζόνσον και ο δήμαρχος του Μάντσεστερ

Ο δήμαρχος του Μάντσεστερ Άντυ Μπάρναμ είχε ζητήσει από την κυβέρνηση οικονομική υποστήριξη τουλάχιστον 71 εκατ. ευρώ προτού η πόλη τεθεί υπό τους περιορισμούς Covid-19 της κατηγορίας 3.
Προκειμένου να απαλύνει τον αντίκτυπο των νέων μέτρων για τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση πρόσφερε 65,7 εκατ. ευρώ.

Ο Άντυ Μπάρναμ χαρακτήρισε την προσφορά “επαίσχυντη”. Και είπε σε δημοσιογράφους ότι “η κυβέρνηση απομακρύνθηκε από εμάς”.

Ο Υφυπουργός Στέγασης, Κοινοτήτων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ρόμπερτ Τζένρικ κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι “δεν είναι πρόθυμος να προβεί στις ενέργειες που απαιτούνται για να τεθεί υπό έλεγχο η εξάπλωση του ιού” στην περιοχή. Και να “καταλήξει σε συμφωνία με την κυβέρνηση.”

Η μάχη μεταξύ των αρχών του Μάντσεστερ και της κυβέρνησης έρχεται καθώς χθες το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε την υψηλότερη αύξηση της ημέρας κρουσμάτων Covid-19. Με 21.330 νέες περιπτώσεις Covid-19 μέσα σε 24 ώρες.

Καταγράφηκαν επιπλέον 241 θάνατοι, με τον επίσημο συνολικό αριθμό θανάτων της χώρας σε 43.967, το υψηλότερο στην Ευρώπη.

Διαφήμιση