Αρχική COVID-19 Στα “μαχαίρια” Μάντσεστερ και Μπόρις Τζόνσον, για τα μέτρα Covid-19

Στα “μαχαίρια” Μάντσεστερ και Μπόρις Τζόνσον, για τα μέτρα Covid-19

0
Covid 19
Διαφήμιση

O πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον θέτει το Μάντσεστερ στο αυστηρότερο επίπεδο περιορισμών Covid-19 εν’ μέσω διαμάχης με την πόλη.

Οι συνομιλίες μεταξύ της βρετανικής κυβέρνησης και της πόλης του Μάντσεστερ σχετικά με αυστηρότερους περιορισμούς Covid-19 κατέρρευσαν.
Με αμφότερες τις πλευρές να κατηγορούν η μία την άλλη.

Η βόρεια αγγλική πόλη πρόκειται να δει το υψηλότερο επίπεδο περιορισμών που επιβλήθηκαν, την ερχόμενη Παρασκευή.

Γιατί τα “έσπασαν” Μπόρις Τζόνσον και ο δήμαρχος του Μάντσεστερ

Ο δήμαρχος του Μάντσεστερ Άντυ Μπάρναμ είχε ζητήσει από την κυβέρνηση οικονομική υποστήριξη τουλάχιστον 71 εκατ. ευρώ προτού η πόλη τεθεί υπό τους περιορισμούς Covid-19 της κατηγορίας 3.
Προκειμένου να απαλύνει τον αντίκτυπο των νέων μέτρων για τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση πρόσφερε 65,7 εκατ. ευρώ.

Ο Άντυ Μπάρναμ χαρακτήρισε την προσφορά “επαίσχυντη”. Και είπε σε δημοσιογράφους ότι “η κυβέρνηση απομακρύνθηκε από εμάς”.

Ο Υφυπουργός Στέγασης, Κοινοτήτων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ρόμπερτ Τζένρικ κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι “δεν είναι πρόθυμος να προβεί στις ενέργειες που απαιτούνται για να τεθεί υπό έλεγχο η εξάπλωση του ιού” στην περιοχή. Και να “καταλήξει σε συμφωνία με την κυβέρνηση.”

Η μάχη μεταξύ των αρχών του Μάντσεστερ και της κυβέρνησης έρχεται καθώς χθες το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε την υψηλότερη αύξηση της ημέρας κρουσμάτων Covid-19. Με 21.330 νέες περιπτώσεις Covid-19 μέσα σε 24 ώρες.

Καταγράφηκαν επιπλέον 241 θάνατοι, με τον επίσημο συνολικό αριθμό θανάτων της χώρας σε 43.967, το υψηλότερο στην Ευρώπη.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here