Αρχική Επιλεγμένα Υψηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη την χώρα μέχρι και την Παρασκευή

Υψηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη την χώρα μέχρι και την Παρασκευή

0
υψηλές θερμοκρασίες
Πηγή Εικόνας: athensmagazine.gr

Υψηλές θερμοκρασίες σε όλη την Ελλάδα θα επικρατήσουν μέχρι και την Παρασκευή. Το τελευταίο διάστημα ημερών σημειώνονται καύσωνες παρά την έναρξη του Σεπτεμβρίου. Η θερμοκρασία θα αγγίξει κόκκινο με τους βαθμούς κελσίου να φτάνουν σαραντάρια.

Πιο συγκεκριμένα, έως και την Παρασκευή θα συνεχιστούν στην Ελλάδα οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, με τη μέγιστη θερμοκρασία να βρίσκεται ήδη αρκετά πάνω από τις φυσιολογικές τιμές για την εποχή.

Στην Αττική η θερμοκρασία ήταν ήδη από εχθές έως και οκτώ βαθμούς υψηλότερη σε σχέση με τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα (τη λεγόμενη κλιματική τιμή). Ενώ θα παραμείνει πάνω από αυτά έως τουλάχιστον την Παρασκευή, με αυξημένη πιθανότητα για πτώση της στη συνέχεια.

Οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες αυτή της εβδομάδας επικράτησαν εχθές, καθώς στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά έφτασαν τους 40 βαθμούς Κελσίου. Τις υπόλοιπες ημέρες οι μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά, αλλά και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, θα αγγίξουν τους 36-38 βαθμούς Κελσίου.

Συγκεκριμένα, η θερμοκρασία τις μεσημεριανές ώρες εχθές στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά (Βοιωτία) και στη Νότια Πελοπόννησο άγγιξε τους 39-40 βαθμούς Κελσίου. Ενώ, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στη Νότια Κρήτη και τοπικά στη Μακεδονία τους 36-37 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: gr.euronews.com

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here