Αρχική Περιβάλλον Έκτακτο: Έρχεται καύσωνας που θα διαρκέσει ως τις αρχές Σεπτέμβρη

Έκτακτο: Έρχεται καύσωνας που θα διαρκέσει ως τις αρχές Σεπτέμβρη

0
καυσωνας 27 08 05.09
Καύσωνας Πηγή: hellenicweather.com
Διαφήμιση

Έρχεται καύσωνας στη χώρα μας που αναμένεται να διαρκέσει έως αρχές Σεπτέμβρη, και συγκεκριμένα για το διάστημα από 28 Αυγούστου έως τουλάχιστον 5 Σεπτεμβρίου με υψηλές θερμοκρασίες όχι μόνο την ημέρα αλλά και τη νύχτα.

Πολύ θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα καλύψουν τον Ελλαδικό χώρο ανεβάζοντας κατά πολύ τον υδράργυρο σε επίπεδα καύσωνα. Ο παραπάνω χάρτης αφορά τη θερμοκρασία των αερίων μαζών στο επίπεδο των 850hPa (1.500μ). Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα ξεκινήσουν αρχικά από τα δυτικά και βόρεια το Σαββατοκύριακο και έπειτα θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που συνέλεξε το Hellenic Weather δεν αναμένεται υποχώρηση του καύσωνα από την Ελλάδα έως και το πρώτο πενθήμερο του Σεπτέμβρη (τουλάχιστον). Επιπλέον, δεν αναμένονται βροχές.

Συγκεκριμένα:

Από την Παρασκευή έως και την Κυριακή (28 – 30 Αυγούστου) οι υψηλές θερμοκρασίες θα αφορούν τη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα. Οι μέγιστες θα κυμανθούν έως 37 με 39 βαθμούς. Στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Κρήτη και γενικά το Αιγαίο δεν θα κάνει τόση ζέστη εξαιτίας του γνωστού μελτεμιού που δρα ως φυσικό κλιματιστικό περιορίζοντας έτσι τις μέγιστες μέχρι τους 35 βαθμούς κατά μ.ο.

Την Δευτέρα 31 Αυγούστου, οι υψηλές θερμοκρασίες θα αφορούν τις περισσότερες περιοχέςμε θερμοκρασίες έως 39 βαθμούς Κελσίου κατά μ.ο. Επίσης, λόγω της αυξημένης υγρασίας στην ατμόσφαιρα, ο δείκτης δυσφορίας θα είναι έντονος.

Την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου, οι υψηλές θερμοκρασίες θα αφορούν την ανατολική και βόρεια Ελλάδα, με θερμοκρασίες έως 39 βαθμούς Κελσίου κατά μ.ο. Στα υπόλοιπα η θερμοκρασία θα σημειώσει πρόσκαιρη πτώση φτάνοντας έως τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, η θερμοκρασία θα σημειώσει γενική πρόσκαιρη πτώση φτάνοντας έως τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Το διάστημα 3 – 5 Σεπτεμβρίου η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο στις περισσότερες περιοχές και θα κυμανθεί πάλι σε υψηλά επίπεδα φτάνοντας τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Επισημαίνεται ότι το διάστημα 31 Αυγ. – 5 Σεπτεμβρίου, οι ελάχιστες θερμοκρασίες (τις νυκτερινές ώρες) στις περισσότερες περιοχές δεν θα πέσουν κάτω από 25 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: hellenicweather.com

Διαφήμιση