Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Δήμος Αθηναίων: Ξεκίνησε η τοποθέτηση 5.340 καινούριων κάδων

Δήμος Αθηναίων: Ξεκίνησε η τοποθέτηση 5.340 καινούριων κάδων

0
Κάδοι απορριμάτων
Τοποθετούνται νέοι κάδοι απορριμάτων στην Αθήνα Φωτό: skai.gr
Διαφήμιση

Ξεκίνησε η τοποθέτηση συνολικά 5.340 καινούριων δοχείων απορριμάτων στον Δήμο Αθηναίων. Τόσο επιδαπέδιων, όσο και επιστήλιων. Η παραλαβή τους πραγματοποιείται σταδιακά και αντίστοιχα τοποθετούνται.

Τα πρώτα 200 πλαστικά επιδαπέδια δοχεία απορριμμάτων έχουν μπει σε 25 πλατείες και πάρκα και άλλα 310 σε δρόμους. Ορισμένα από αυτά αντικατέστησαν παλιά απορριμματοδοχεία, τα οποία είχαν τοποθετηθεί μέχρι και πριν από 20 χρόνια με πολύ μεγάλες ζημιές που δεν μπορούσαν να επισκευαστούν και ήταν σκουριασμένα και επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.

Τα καινούρια απορριμματοδοχεία έχουν τοποθετηθεί με τρόπο που να μην μπορούν να μετακινηθούν από τη θέση τους. Εκτός από το σημείο υποδοχής των απορριμμάτων έχουν ενσωματωμένο και ένα σταχτοδοχείο, το οποίο είναι σχεδιασμένο να αδειάζει με εύκολο τρόπο.

Έως το τέλος Σεπτεμβρίου η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης με την ευθύνη του αρμόδιου αντιδημάρχου Νίκου Αβραμίδη έχει προγραμματίσει να παραλάβει και να τοποθετήσει 1955 επιδαπέδια δοχεία, 2300 μονά επιστήλια δοχεία και 575 διπλά επιστήλια.

«Η Αθήνα βήμα-βήμα, κατακτά το αυτονόητο. Είναι πρόκληση για όλους μας να καθαρίσει η Αθήνα αλλά και να διατηρηθεί καθαρή και με σεβασμό στην καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών. Πέρα από τις μικρές και τις μεγάλες επιχειρήσεις καθαριότητας που κάνουμε αδιάκοπα, θέτουμε σε εφαρμογή και τον σχεδιασμό μας για τη συντήρηση και τη προστασία κάθε δημόσιου χώρου. Για τον σεβασμό του δικαιώματος των Αθηναίων να ζουν σε μία αξιοπρεπή πρωτεύουσα» τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑΠΘ: Χωρίς νέα μέτρα τον Δεκέμβριο θα έχουμε 2.000 κρούσματα την ημέρα
Επόμενο άρθροΈκτακτο: Έρχεται καύσωνας που θα διαρκέσει ως τις αρχές Σεπτέμβρη