Αρχική Καταστροφές Σεισμός 4,3 ρίχτερ στην Αττική – Καθησυχαστικός ο Ευθύμης Λέκκας

Σεισμός 4,3 ρίχτερ στην Αττική – Καθησυχαστικός ο Ευθύμης Λέκκας

0
σεισμός
Διαφήμιση

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε σήμερα 3 Σεπτεμβρίου 2020, με το επίκεντρο να εντοπίζεται 17 χιλιόμετρα βόρεια της Ραφήνας. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Αττικής. Καθησυχαστικός, ωστόσο, ο Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για μεγαλύτερο σεισμό. Τόνισε ότι η σεισμική δόνηση προήλθε από το ρήγμα του Μαραθώνα, το οποίο δεν έχει δώσει ούτε στο παρελθόν μεγαλύτερους σεισμούς.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο ισχυρός σεισμός ήταν μεγέθους 4,3 Ρίχτερ.

Στην συνέχεια, ακολούθησαν δυο μικροί μετασεισμοί, έντασης 1,6 Ρίχτερ, σύμφωνα με τις καταγραφές του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Ο πρώτος σημειώθηκε στις 18:20 στα 13 χλμ ΒΒΔ της Ραφήνας με εστιακό βάθος 5,2 χιλιόμετρα και ο δεύτερος στα 3 χλμ ΔΝΔ της Ραφήνας με εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο Newsbomb.gr εμφανίστηκε καθησυχαστικός, και τόνισε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για μεγαλύτερο σεισμό. Όπως είπε, μέσα στην μέρα ίσως ακολουθήσουν κάποιοι μικρότεροι μετασεισμοί.

Ο Ευθύμιος Λέκκας δήλωσε ότι ο σεισμός προήλθε από το ρήγμα του Μαραθώνα, το οποίο είναι γνωστό και δεν έχει δώσει στο παρελθόν μεγάλους σεισμούς. Τέλος, τόνισε ότι έγινε ιδιαίτερα αισθητός, καθώς σημειώθηκε κοντά σε οικιστικό συνοικισμό και λόγω του μικρού εστιακού βάθους.

 

Διαφήμιση