Αρχική Καταστροφές Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύσσονται περιοχές της Αν.Αττικής – Έκτακτη επιχορήγηση 2...

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύσσονται περιοχές της Αν.Αττικής – Έκτακτη επιχορήγηση 2 δήμων

0
φωτιά
Εικόνα: eretikos.gr

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύσσονται Δημοτικές Ενότητες της Ανατολικής Αττικής με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τις Δημοτικές Ενότητες: Αναβύσσου, Παλαιάς Φώκαιας,  Σαρωνίδος και Καλυβίων-Θορικού του Δήμου Σαρωνικού, καθώς και Κερατέας του Δήμου Λαυρεωτικής της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής.

Η απόφαση ελήφθη για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις 09-09-2020 στις παραπάνω περιοχές. Η κήρυξη ισχύει για έξι μήνες.

Έκτακτη οικονομική στήριξη των Δήμων Σαρωνικού και Λαυρεωτικής

Σε άμεση οικονομική στήριξη, των Δήμων Σαρωνικού και Λαυρεωτικής, που επλήγησαν από τη χθεσινή πυρκαγιά, συνολικά με 500.000 ευρώ, προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος επισκέφθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης τις πληγείσες περιοχές.

Ακολούθως συμμετείχε σε σύσκεψη με τους δημάρχους Σαρωνικού, Πέτρο Φιλίππου και Λαυρεωτικής, Δημήτρη Λουκά. Στη σύσκεψη ανακοίνωσε ότι καθένας από τους δύο δήμους θα λάβει από 250.000 ως έκτακτη επιχορήγηση για αποκατάσταση των ζημιών σε δημοτικές υποδομές και οδοποιία και ως αποζημιώσεις προς τις οικογένειες που κάηκαν οι οικίες τους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here