Αρχική Καταστροφές Μήνυμα εκκένωσης Άγιου Παντελεήμονα και Άρη Σαρωνίδας – Ανεξέλεγκτες πυρκαγιές σε Καλύβια,...

Μήνυμα εκκένωσης Άγιου Παντελεήμονα και Άρη Σαρωνίδας – Ανεξέλεγκτες πυρκαγιές σε Καλύβια, Κερατέα, Ανάβυσσο

0
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ (EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ (EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)
Διαφήμιση

Μήνυμα εκκένωσης από το 112 και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έλαβαν όσοι βρίσκονται στους οικισμούς Άγιος Παντελεήμονας και Άρης Σαρωνίδας, ενώ εκκενώνονται πλέον και η Δροσιά, η Ανάβυσσος και το Αγιασμόθι.

Συγκεκριμένα το μήνυμα από το 112, έγραφε: “Αν βρίσκεστε τώρα στους οικισμούς Άγιος Παντελεήμονας ή Άρης Σαρωνίδας, εκκενώστε τώρα για προληπτικούς λόγους προς την παραλία Παλαιάς Φώκαιας. Δασική πυρκαγία στην Φέριζα.”

Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Φέριζα, Ολυμπος, της Αγροτικής Τράπεζας (Οικισμός ΑΤΕ) και Αγιασμόθι, καθώς και το Οικοτροφείο Αργώ, όπου βρίσκονταν 27 παιδιά, και όλοι μετέβησαν στο γήπεδο της Παλαιάς Φώκαιας.

Στον Όλυμπο υπάρχουν αναφορές για καμμένα σπίτια και στην Ανάβυσσο οι φλόγες έχουν φτάσει στις αυλές των πρώτων σπιτιών.

Λίγο πριν από τις 16:00 η φωτιά είχε φτάσει στη Λεωφόρο Καραμανλή στα 50 μέτρα από τα πρώτα σπίτια της Αναβύσσου, ενώ χτυπούν οι καμπάνες της περιοχής προειδοποιώντας τους κατοίκους για τον κίνδυνο.

Οπως μετέδωσε η ΕΡΤ, κάτοικοι της περιοχής έχουν βγει στον δρόμο με λάστιχα και καταβρέχουν το σημείο, ενώ υπεράνθρωπες είναι οι προσπάθειες των πυροσβεστών για να προλάβουν τις φλόγες ώστε να μη φτάσουν στα σπίτια.

ÐÕÑÊÁÃÉÁ ÓÔÇÍ ÊÅÑÁÔÅÁ (EUROKINISSI/ÌÐÁËÙÌÁÔÉÍÇ ÍÅÊÔÁÑÉÁ)
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ (EUROKINISSI/ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ ΝΕΚΤΑΡΙΑ)

Περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. ζητούν από τους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής να αποχωρήσουν από το σημείο, καθώς η κατάσταση κρίνεται επικίνδυνη, ενώ θα πρέπει οι δρόμοι να είναι ανοιχτοί για να έχουν πρόσβαση τα οχήματα της Πυροσβεστικής.

Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, οδήγησε σε περαιτέρω ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς.

Συγκεκριμένα, αργά το μεσημέρι της Τετάρτης, επιχειρούν στα Καλύβια, 117 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρα τμήματα ενώ συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρα ΟΤΑ.

Από αέρος επιχειρούν 5 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο που ανέβασε στο facebook o δήμαρχος Σαρωνίδας κ. Πέτρος Φιλίππου:

Δημοσιεύτηκε από Petros Filippou στις Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2020

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της Κερατέας λόγω της πυρκαγιάς

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ (EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ (EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχώρησε η Αστυνομία στην ευρύτερη περιοχή της Φέριζας Κερατέας, λόγω της πυρκαγιάς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

Στη Λεωφόρο Καραμανλή, από το ύψος της Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου (ύψος Grand Resort), στο ρεύμα κυκλοφορίας από Αθήνα προς Σούνιο (αναστροφή οχημάτων προς Αθήνα)

Στη Λεωφόρο Καραμανλή από το ύψος της Λεωφόρου Λαυρίου (αναστροφή οχημάτων προς Αθήνα).

Στη Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου από το ύψος της οδού Αγίας Φωτεινής στο ρεύμα κυκλοφορίας από Σούνιο προς Αθήνα (αναστροφή οχημάτων προς Σούνιο)

Με πληροφορίες από newsbeast.gr, starvoice.gr, iefimerida.gr

Διαφήμιση