Αρχική Καταστροφές Καλύβια Αττικής: Εκκενώθηκε οικισμός και οικοτροφείο – Πυρκαγιά σε εξέλιξη

Καλύβια Αττικής: Εκκενώθηκε οικισμός και οικοτροφείο – Πυρκαγιά σε εξέλιξη

0
Καλύβια φωτια
Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαφήμιση

Νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίτερα την Τετάρτη σε δασική και οικοπεδική περιοχή στη θέση Φέριζα στα Καλύβια Αττικής. Ενώ, στη συνέχεια εκκενώθηκε τόσο ο οικισμός Φέριζα, όσο και οικοτροφείο που υπάρχει στη περιοχή. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση για να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι ενώ υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια.

Σημειώνεται, ότι τα τριάντα παιδιά από το οικοτροφείο μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο. Ενώ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη, έως τώρα δεν υπάρχει καμία αναφορά για καμένα σπίτια στον οικισμό Φέριζα, όπου έχει φτάσει η φωτιά.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή αυξάνονται και ειδικότερα αυτή την ώρα επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 2 αεροσκάφη  και 4 ελικόπτερα.

Επίσης, η αστυνομία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή λόγω της πυρκαγιάς. Συγκεκριμένα, η Τροχαία έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Αναβύσσου από το ύψος της συμβολής της με τη λεωφόρο Καλυβίων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ανάβυσσο και από το ύψος της συμβολής με την οδό Αγίου Παντελεήμονος στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Καλύβια.

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, έκανε λόγο για ανάγκη εκκένωσης και του οικισμού Όλυμπος καθώς η φωτιά κατευθύνεται προς τα εκεί με μεγάλη ταχύτητα λόγω ανέμου. Ενώ, ανέφερε σε τηλεοπτικό ρεπορτάζ στο Open ότι έχουν ήδη καεί κάποια σπίτια και λόγω του ανέμου και του καπνού δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα και δεν μπορούν να πλησιάσουν.

Ακόμη μία πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίτερα σε έκταση με ξερά χόρτα στα Μέγαρα. Ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική αντιμετωπίστηκε άμεσα και δεν εμπνέει ανησυχία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, newsbomb.gr

Διαφήμιση