Αρχική Επιλεγμένα “Μετρό Άγιος Ιωάννης – Άνω Κυψέλη” με ηλεκτρικό λεωφορείο – Σήμερα η...

“Μετρό Άγιος Ιωάννης – Άνω Κυψέλη” με ηλεκτρικό λεωφορείο – Σήμερα η πρώτη διαδρομή

0
ηλεκτρικό λεωφορείο

Το πρώτο του δρομολόγιο “Μετρό Άγιος Ιωάννης – Άνω Κυψέλη” πραγματοποιεί σήμερα το ηλεκτροκίνητο λεωφορείο της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας BYD.

Το δοκιμαστικό δρομολόγιο, θα αναχωρήσει στις 10 το πρωί από το Μετρό “Άγιος Ιωάννης” και θα τερματίσει στην Άνω Κυψέλη. Με ενδιάμεσες 26 στάσεις.

Το όχημα βρίσκεται ήδη στην Αθήνα. Και έχει δρομολογηθεί πιλοτικά από την ΟΣΥ ΑΕ, εκτελώντας γραμμές σχετικά μικρού μήκους εντός του κέντρου της Αθήνας.

Η αυτοκινητοβιομηχανία BYD, ανταποκρίθηκε στην ανοιχτή πρόσκληση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για διάθεση δοκιμαστικής λειτουργίας ηλεκτρικών οχημάτων στο δίκτυο των Αστικών Συγκοινωνιών, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΟΣΥ ΑΕ.

Το εν λόγω demo bus, κινεζικής τεχνολογίας, στις πιλοτικές του διαδρομές δεν μεταφέρει επιβάτες.

Έχει μήκος 12 μέτρα, 3 διπλές πόρτες χωρίς σκαλοπάτια εισόδου. Η χωρητικότητά του σε επιβάτες είναι 24 καθήμενοι, 51 όρθιοι, 1 ΑμΕΑ, έχει ράμπα για ΑμΕΑ και η μπαταρία του είναι 348 kw.

Έχει επίσης 2 ηλεκτρομοτέρ 2x150kw που αντιστοιχούν σε ισχύ 402 hp. Και WIFI συνδεσιμότητα για τους επιβάτες και USB φορτιστές για τα κινητά επιβατών.

ηλεκτρικό λεωφορείο

Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται η δοκιμαστική κυκλοφορία δύο ακόμη τύπων ηλεκτρικών λεωφορείων.

Ενός ευρωπαϊκής τεχνολογίας και ακόμη ενός κινεζικής τεχνολογίας, τα οποία κατά τη δοκιμαστική τους περίοδο θα μεταφέρουν και επιβάτες.

Τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα

Η είσοδος της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα εξασφαλίζει πολλαπλά οφέλη. Τόσο για το περιβάλλον, όσο και για την ποιότητα ζωής στα αστικά κέντρα. Γεγονός στο οποίο οι Αστικές Συγκοινωνίες διεκδικούν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Επισημαίνεται ότι η πιλοτική κυκλοφορία σε μήκος κατάλληλων διαδρομών είναι αναγκαία προκειμένου να υπάρξει η σωστή προετοιμασία από άποψης υποδομών. Καθώς και οι κατάλληλες λειτουργικές επιλογές οχημάτων-φόρτισης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here