Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε 4 ηλιακοί φορτιστές ηλεκτρονικών συσκευών στον λιμένα Λιναριάς Σκύρου

4 ηλιακοί φορτιστές ηλεκτρονικών συσκευών στον λιμένα Λιναριάς Σκύρου

0
ηλιακοί φορτιστές

Τέσσερις ηλιακοί φορτιστές κινητών τηλεφώνων και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών εγκαταστάθηκαν στα δύο κινητά περίπτερα πληροφοριών του τουριστικού καταφυγίου του λιμένα Λιναριάς Σκύρου.

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του λιμένα της Σκύρου έχουν τη δυνατότητα να φορτίζουν τις ηλεκτρονικές τους συσκευές μέσω της ηλιακής ενέργειας, δωρεάν.

Από τα φωτοβολταϊκά πάνελ και το σύστημα φόρτισης μέσω 8 θυρών USB. Και πολλαπλών καλωδίων με φωτιζόμενους ακροδέκτες, κατάλληλων για όλους του τύπους των συσκευών.

ηλιακοί φορτιστές

Διασυνδεδεμένο σε δίκτυο του Διαδικτύου των Αντικειμένων

Το ολοκληρωμένο φωτοβολταϊκό σύστημα φόρτισης ατομικών συσκευών διαθέτει Wi-FI.

Και είναι διασυνδεδεμένο σε δίκτυο του Διαδικτύου των Αντικειμένων (Internet of Things – ΙοΤ). Με δυνατότητα μετάδοσης των μετρήσεων σχετικά με την καταναλισκόμενη ενέργεια ανά ηλιακό φορτιστή.

Οι χρήστες, συνδεόμενοι μέσω του QR code που είναι τυπωμένο στην πρόσοψη των φορτιστών μπορούν να παρακολουθούν τα δεδομένα που καταγράφονται από την εξοικονόμηση ενέργειας. Καθώς και την μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που επιτυγχάνεται από την ηλιακή φόρτιση.

Τα παραπάνω δεδομένα θα παρουσιάζονται στον ιστότοπο της ΕΕ #GrEEnBeach.

Εκεί οι πολίτες θα μπορούν να δουν το ενεργειακό όφελος από τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας εν προκειμένω της ηλιακής, για τη φόρτιση των συσκευών τους.

ηλιακοί φορτιστές

Μία πρωτοβουλία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα

Η πιλοτική αυτή δράση αποτελεί πρωτοβουλία του επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα Γιώργου Μαρκοπουλιώτη.

Σε συνεργασία με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών & Υπολογιστών του ΕΜΠ (ΕΠΙΣΕΥ) και το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου, εγκατέστησε το σύστημα των ηλιοσυλλεκτών στο καινοτόμο Λιμάνι της Σκύρου.

Το σύστημα έχει εγκατασταθεί και σε ακτή του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

“Η εγκατάσταση αυτή στο Λιμάνι της Λιναριάς έρχεται να ενισχύσει το φιλοπεριβαλλοντικό του προφίλ, ανέφερε ο πρόεδρος του Λ.Τ. Σκύρου Κυριάκος Αντωνόπουλος.

Και να εμπλουτίσει τις περιβαλλοντικές πολιτικές που εφαρμόζει. Αλλά και να συμπαρασύρει ευαισθητοποιώντας, όλους όσους θέλουν με τις μικρές τους δυνάμεις να προσθέσουν τις δικές τους δράσεις και ενέργειες για ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here