Αρχική Τουρισμός Η Άντζελα Γκερέκου, στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Κολύμβησης στην Εύβοια

Η Άντζελα Γκερέκου, στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Κολύμβησης στην Εύβοια

0
απονομή βραβείων

Παρουσία της Προέδρου του ΕΟΤ, Άντζελας Γκερέκου, πραγματοποιήθηκε χθες υπό την αιγίδα του Οργανισμού, ο 1ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης 2020 (The Authentic Marathon Swim, Skyllias & Hydna), στο Πευκί του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού.

Την έναρξη του Αυθεντικού Μαραθώνιου Κολύμβησης έκαναν από κοινού η Άντζελα Γκερέκου και ο δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς.

H κ. Γκερέκου υπογράμμισε τη σημασία αυτού του νέου θεσμού που αποτελεί, «σύζευξη της ιστορίας και των θρύλων με τον πολιτισμό και τον αθλητισμό».

Επανέλαβε πως «o ΕΟΤ υποστηρίζει σταθερά τον αθλητικό και πολιτιστικό τουρισμό. Και τον προβάλει συστηματικά. Μέσω των γραφείων του στο εξωτερικό, του portal visitgreece.gr και των social media που διαθέτει».

Σχετικά με την διοργάνωση

Η διοργάνωση περιλάμβανε αγώνες κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης 10 χλμ., 3 χλμ. και 1,5 χλμ. Και διεξήχθη στα στενά του Αρτεμισίου από την Στερεά Ελλάδα έως την Θεσσαλία.

Στόχος της ήταν η αναβίωση της αυθεντικής μαραθώνιας κολυμβητικής διαδρομής που πραγματοποίησε το 480 π.Χ. ο Σκυλλίας και η κόρη του Ύδνα, βοηθώντας τις ελληνικές δυνάμεις στην ιστορική ναυμαχία του Αρτεμισίου εναντίον του περσικού στόλου.

Συμμετείχαν εκατοντάδες αθλητές και αθλούμενοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταξύ των οποίων ολυμπιονίκες, πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας, καθώς και κορυφαίοι στον κόσμο κολυμβητές υπεραποστάσεων.

Η Πρόεδρος του ΕΟΤ συμμετείχε και στην απονομή των βραβείων, που συνοδεύτηκαν από κλαδιά της Μαυροελιάς του Αρτεμισίου (ή Ελιάς Μαυρομανδήλας).

Πρόκειται για μία από τις παλαιότερες ελιές στον κόσμο και μνημείο της φύσης, ηλικίας περίπου 2.500 ετών.

Η ελιά βρίσκεται στον αρχαίο οικισμό του Αρτεμισίου που επισκέφθηκε επίσης η Άντζελα Γκερέκου.

 

φωτό 3
Η κα Γκερέκου με τον ολυμπιονίκη και παγκόσμιο πρωταθλητή στην κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας, Σπύρο Γιαννιώτη.
απονομή βραβείων
Η Πρόεδρος του ΕΟΤ απονέμει το βραβείο στην παγκόσμια πρωταθλήτρια open water masters και πρώτη νικήτρια στις γυναίκες στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Κολύμβησης, Βίκυ Κουβέλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here