Αρχική Ειδήσεις Ολοκληρώθηκε η μεταφορά των 400 ασυνόδευτων προσφυγόπουλων σε Β. Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε η μεταφορά των 400 ασυνόδευτων προσφυγόπουλων σε Β. Ελλάδα

0
προσφυγόπουλα
Διαφήμιση

Ολοκληρώθηκε η μεταφορά των 400 ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στη Θεσσαλονίκη, από κατεστραμμένο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Μόριας.

Η μεταφορά των παιδιών ξεκίνησε χθες το βράδυ. Και σήμερα το πρωί η τρίτη πτήση με τα τελευταία 75 προσφυγόπουλα έφτασε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Στα παιδιά έγιναν τεστ κορονοϊού πριν αναχωρήσουν, ωστόσο για προληπτικούς λόγους οι δομές στις οποίες θα εγκατασταθούν, θα τεθούν σε καραντίνα για δέκα ημέρες.

Τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, υποδέχθηκε κλιμάκιο του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης παρουσία της αστυνομίας.

Οι ανήλικοι θα μεταφερθούν με δύο λεωφορεία σε ξενοδοχεία της Βόρειας Ελλάδας.

Την οργάνωση των πτήσεων ανέλαβε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

Η χρηματοδότηση είναι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο συντονισμός της Ειδικής Γραμματείας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του υπουργείου Μετανάστευσης.

Άμεση στέγαση ευάλωτων ατόμων και οικογενειών της Μόριας

Εντός της ημέρας θα πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την άμεση στέγαση αρχικά των ευάλωτων και των οικογενειών της Μόριας.
Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Το Υπουργείο αναφέρει ότι η προχθεσινή πυρκαγιά «είχε αντιμετωπιστεί. Η δομή είχε μερικώς εκκενωθεί χωρίς θύματα. Τα ασυνόδευτα ανήλικα μεταφέρθηκαν εκτός Λέσβου. Πλοίο κατέπλευσε και γίνονται εργασίες στη Μόρια ώστε να μην υπάρξουν άστεγες οικογένειες το βράδυ».

Διαφήμιση