Αρχική Καταστροφές Σε ύφεση η πυρκαγιά σε Κερατέα-Έρευνες για εμπρησμούς

Σε ύφεση η πυρκαγιά σε Κερατέα-Έρευνες για εμπρησμούς

0
πυρκαγιά
Διαφήμιση

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στην Κερατέα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Οι μικρές αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται άμεσα από τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή.

Η πυρκαγιά στη θέση Φέριζα ξεκίνησε λίγο πριν τις 12 χθες το μεσημέρι. Και λόγω των ισχυρών ανέμων εντάσεως μέχρι και 9 μποφόρ, που έπνεαν στην περιοχή πήρε γρήγορα ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Οι πυροσβέστες έδωσαν μια πολύ δύσκολη μάχη όλη τη νύχτα με τις φλόγες και τους δυνατούς ανέμους, σε Κερατέα, Ανάβυσο και Παλαιά Φώκεα.

Αυτή την ώρα επιχειρούν στην περιοχή 185 πυροσβέστες με 48 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ. Πλέον δεν χρειάζεται να συνδράμουν εναέρια μέσα.

Όπως δήλωσε σήμερα το πρωί στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου «το μέτωπο έχει ελεγχθεί αλλά ο αέρας εξακολουθεί να προκαλεί αναζωπυρώσεις. Υπάρχουν δεκάδες μικρές εστίες που αναζωπυρώνει ο άνεμος. Εμείς λέμε στους κατοίκους να μην έρθουν αν έχουν σπίτια και γιατί δυσκολεύουν το έργο της πυροσβεστικής και γιατί μπορεί να κινδυνεύσουν» .

Σχετικά με τις ζημιές είπε ότι «έχουν καεί κάποια σπίτια, ποιμνιοστάσια και εγκαταστάσεις».

Ήδη, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Λαυρίου και στις οδούς Λαυρίου, Αγίας Ειρήνης.

Έρευνες για εμπρησμούς

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού μετέβη στην περιοχή του Δήμου Σαρωνικού για την εξιχνίαση των αιτίων της μεγάλης πυρκαγιάς.

Ήδη στο μικροσκόπιο των αρχών έχει μπει μαρτυρίας μιας γυναίκας η οποία είπε στις Αρχές ότι είχε δει ένα αυτοκίνητο να κινείται περίεργα στην περιοχή.

Διαφήμιση