Αρχική Καταστροφές Νέος κύκλος κακοκαιρίας στην χώρα- Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Νέος κύκλος κακοκαιρίας στην χώρα- Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

0
Άνεμοι - Κακοκαιρία - Καιρός
Διαφήμιση

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) εξέδωσε για σήμερα έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού. Και προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο βόρειο Ιόνιο, θα συνεχιστούν και τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας. Και θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς
ανέμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν μέχρι το απόγευμα και την Ήπειρο, ενώ μετά το μεσημέρι σταδιακά θα επεκταθούν και στο νότιο Ιόνιο.

Ο νέος γύρος κακοκαιριών στη χώρα μας από σήμερα

Το φαινόμενο που οφείλονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην χώρα μας, εξηγεί το hellenicweather. Δίνοντας και την εικόνα του καιρού που θα επικρατήσει έως το Σάββατο.

Μία σκάφη πολύ χαμηλών πιέσεων (trough) θα κατευθυνθεί στην Κεντρική Ευρώπη μέχρι τα τέλη της εβδομάδας και θα έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη ισχυρών συστημάτων καταιγίδων, αναφέρει.

Αυτά τα συστήματα θα επηρεάσουν και τη χώρα μας, κυρίως τη δυτική Ελλάδα την Τετάρτη κυρίως (23/9) και την Πέμπτη (24/9) όπου και θα εκδηλωθούν πολύ ισχυρές καταιγίδες.

Έπειτα, προς τα τέλη της εβδομάδας, πιθανότατα μέσα στο Σαββατοκύριακο (26 και 27/9), ένα ψυχρό μέτωπο (cold front) περνώντας από τη Μεσόγειο θα τροφοδοτηθεί με απαρχή ποσότητα υγρασίας.
Και θα είναι ικανό να προκαλέσει νέο γύρω ισχυρών φαινομένων τόσο στην Ευρώπη όσο και στη χώρα μας.

23 27 sept 2020

Εκτιμώμενα ημερήσια ύψη βροχής

Σε χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα ημερήσια ύψη βροχής. Καθώς επίσης και οι περιοχές όπου υπάρχει πιθανότητα για τοπικά έντονα φαινόμενα.

2309 AccRain

Διαφήμιση