Αρχική Διάστημα Αστεροειδής περνά “ξυστά» από τη Γη αύριο -Που θα το δείτε live

Αστεροειδής περνά “ξυστά» από τη Γη αύριο -Που θα το δείτε live

0
αστεροειδής
Διαφήμιση

Ένας αστεροειδής θα πλησιάσει τρομερά κοντά στη Γη αύριο Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου. Ο αστεροειδής – γνωστός ως 2020 SW – δεν αναμένεται να συγκρουστεί με τη Γη, σύμφωνα με το Κέντρο Μελετών Αντικειμένων Κοντά στη Γη (CNEOS) της NASA.

Πορεία “ξυστά” από την Γη

Αλλά θα πλησιάσει, περνώντας περίπου 27.000 χιλιόμετρα μακριά από τη Γη, σύμφωνα με το έργο Εικονικό Παρατηρητήριο Τηλεσκοπίου.

Η Σελήνη βρίσκεται σε μία μέση απόσταση 384.000 χιλιομέτρων από τη Γη (ή περίπου 30 φορές το μέγεθος του πλανήτη μας). Και συγκριτικά, ο αστεροειδής θα περάσει σε απόσταση περίπου όσο δύο φορές η Γη.
Ακόμη πιο κοντά από ότι κινούνται πολλοί μετεωρολογικοί και άλλοι γεωστατικοί δορυφόροι, σύμφωνα με το EarthSky.

Οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη προσδιορίσει το ακριβές μέγεθος του αστεροειδούς. Εκτιμούν ότι δεν είναι τόσο μεγάλο. Πιθανότατα είναι μήκους μεταξύ 4,4 και 9,9 μέτρων, σύμφωνα με το CNEOS.

Ο αστεροειδής ανακαλύφθηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα, στις 18 Σεπτεμβρίου στην Αριζόνα. Και ανακοινώθηκε την επόμενη μέρα από το Κέντρο Μικρών Πλανητών.
Μια ομάδα που χρηματοδοτείται από τη NASA και παρακολουθεί μικρούς πλανήτες, κομήτες και φυσικούς δορυφόρους.

Δείτε το live

Ο αστεροειδής θα εμφανίζεται πιο φωτεινός καθώς πλησιάζει τη Γη. Αλλά δεν θα είναι ορατός με γυμνό μάτι. Εάν θέλετε μια καθαρή προβολή του επισκεφθείτε τον ιστότοπο του εικονικού τηλεσκοπίου.
Που θα το προβάλλει σε ζωντανή ροή από τις 6 μ.μ. EDT (22:00 UTC) σήμερα Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου.

Virtual Telescope’s WebTV

Διαφήμιση