Αρχική Καταστροφές Νέα επιχείρηση για τους 40 εγκλωβισμένους στην Οξυά-Σήμερα στην Καρδίτσα ο Κυριάκος...

Νέα επιχείρηση για τους 40 εγκλωβισμένους στην Οξυά-Σήμερα στην Καρδίτσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

0
Ιανός Καρδίτσα
Διαφήμιση

Νέα επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό 40 ατόμων στο χωριό Οξυά, ξεκίνησε πριν από λίγο. Για τον απεγκλωβισμό των κατοίκων θα επιχειρήσει ελικόπτερο με εκπαιδευμένους διασώστες, μετά την χθεσινή προσπάθεια που δεν είχε αποτέλεσμα.
Εξαιτίας της περιοχής, που έχει πυκνή βλάστηση, τα ελικόπτερα δυσκολεύονται να προσγειωθούν.

Το ελικόπτερο που πέταξε από Αθήνα προσγειώθηκε το πρωί στο δημοτικό γήπεδο στο Μουζάκι.

Εκεί βρίσκεται και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος κάνει το συντονισμό μαζί με το πλήρωμα του ελικοπτέρου. Και επεξεργάζονται το σχέδιο με τις συντεταγμένες για το που θα προσγειωθεί το ελικόπτερο για τον απεγκλωβισμό.

Το ελικόπτερο σύμφωνα με πληροφορίες θα πάει στην ιερά μονή της Αγίας Τριάδος όπου βρίσκονται έξι άτομα, τα οποία είναι τα πρώτα που θα παραλάβει.
Ανάμεσά τους μια έγκυος γυναίκα και ένα παιδί όπως και ένας ηλικιωμένος που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

karditsa elikoptera

Η Καρδίτσα μετρά τις πληγές της από το πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας. Με τρεις ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ ακόμα αναζητείται η 43χρονη φαρμακοποιός από το Μουζάκι.

Πάνω από 210.000 στρέμματα κάτω από το νερό στον θεσσαλικό κάμπο

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr οι πολύωρες ισχυρές βροχές στην Πίνδο και τον Θεσσαλικό κάμπο «βύθισαν τεράστιες αγροτικές και αστικές εκτάσεις κάτω από τόνους νερού. Προκαλώντας καταστροφές σε έκταση μεγαλύτερη των 210.000 στρεμμάτων».

Η επόμενη εικόνα δείχνει τις πλημμυρισμένες εκτάσεις του Νομού Καρδίτσας την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020.

Όπως τις κατέγραψε ο ευρωπαϊκός δορυφόρος Sentinel-2, περίπου δύο ημέρες μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα αφότου ένα μέρος των υδάτων είχε ήδη υποχωρήσει.

Sentinel2 Karditsa
Με αποχρώσεις του γαλάζιου παρουσιάζονται οι πλημμυρισμένες εκτάσεις (αριστερά με βαθύ μπλε διακρίνεται η λίμνη Πλαστήρα), με λευκό χρώμα τα νέφη, με πράσινο δασικές και αγροτικές εκτάσεις και με αποχρώσεις του μπεζ βραχώδεις περιοχές και λόφοι.

Στην Καρδίτσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην Καρδίτσα βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την κακοκαιρία «Ιανός» που σάρωσε και προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στην περιοχή.

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους τοπικούς φορείς, όπου θα γίνει αποτίμηση των ζημιών. Και θα αναλυθούν τα μέτρα και το σχέδιο αποκατάστασης των περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία.

Σε λίγο θα προεδρεύσει σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Καρδίτσας με τη συμμετοχή τοπικών φορέων στελεχών της κυβέρνησης και βουλευτών.
Στις 11:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα επισκεφθεί το Μουζάκι.

Διαφήμιση