Αρχική COVID-19 Το μοντέλο Μαδρίτης στο lockdown σε Αττική

Το μοντέλο Μαδρίτης στο lockdown σε Αττική

0
Κορονοϊός
Διαφήμιση

«Ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκτραπεί η κατάσταση», προειδοποίησε ο λοιμωξιολόγος και καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Σύψας.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επανέλαβε πως είμαστε ένα βήμα πριν από τo lockdown στην Αττική.

«Η πραγματική διάσταση είναι ότι η σκάλα του συναγερμού σε Αττική είναι στο πορτοκαλί. Αυτό σημαίνει απαγόρευση κυκλοφορίας», είπε χαρακτηριστικά.

Το μοντέλο Μαδρίτης στο lockdown της Αττικής

Με δεδομένο πως οι ειδικοί γνωρίζουν σε ποιες περιοχές της Αττικής εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα έχουν ήδη αρχίσει να σκέφτονται το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί και στην Αττική το «μοντέλο Μαδρίτης».

Να γίνονται δηλαδή τοπικά lockdown σε επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές. Με περιορισμό στην κυκλοφορία των κατοίκων στις περιοχές αυτές, ώστε να σταματήσει η μετάδοση του ιού.

Ήδη από χθες στη Μαδρίτη ένα εκατομμύριο από τους 6,6 εκατ. κατοίκους της πόλης είναι σε καραντίνα.

Και δεν επιτρέπεται να βγουν εκτός της συνοικίας τους. Με εξαίρεση εργασιακούς, εκπαιδευτικούς, ιατρικούς και νομικούς λόγους.

Στις «κόκκινες ζώνες» τα εστιατόρια και τα μπαρ είναι ανοιχτά έως τις 10:00 το βράδυ, με εξαίρεση τα μαγαζιά που κάνουν delivery.

Κλειστά είναι και πάρκα. Το ίδιο αναμένεται να γίνει και στην Αττική, κυρίως από τις πλατείες, όπου θα μπουν κορδέλες. Και δεν αποκλείονται κοινές περιπολίες αστυνομίας και δημοτικής αστυνομίας.

«Πρέπει να δράσουμε προκαταβολικά και προληπτικά, είπε. Θα κάνουμε lockdown περιοδικά.

Θα γίνει για 2 βδομάδες μέχρι να πέσει η καμπύλη της επιδημίας, μετά αν ξαναχρειαστεί θα ξαναγίνει για άλλες δυο βδομάδες. Επίσης, θα κλείσουν και τα σχολεία».

Αυτές είναι οι 7 περιοχές της Αττικής που είναι στο «κόκκινο» από κρούσματα

«Κόκκινες» περιοχές στην Αττική, καθώς συγκεντρώνουν τα περισσότερα κρούσματα θεωρούνται τα:

  1. Πετράλωνα.
  2. Κυψέλη.
  3. Περιστέρι.
  4. Σεπόλια.
  5. Πλατεία Αττικής.
  6. Φάληρο.
  7. Καλλιθέα.

Μεγάλο ποσοστό των κρουσμάτων είναι αλλοδαποί. Ενδεικτικό αυτού ότι στο «Σωτηρία» 25% κλινών Covid καταλαμβάνεται από αλλοδαπούς, ενώ στον «Ευαγγελισμό» το αντίστοιχο ποσοστό είναι 50-55%.

Διαφήμιση