Αρχική Καταστροφές “Ιανός”: Οι δυσκολίες στον απεγκλωβισμό των κατοίκων Οξυάς – Συγκλονίζει ο αδερφός...

“Ιανός”: Οι δυσκολίες στον απεγκλωβισμό των κατοίκων Οξυάς – Συγκλονίζει ο αδερφός της αγνοούμενης στο Μουζάκι

0
karditsa plimmeres
Εικόνα: cnn.gr
Διαφήμιση

Οι 45 κάτοικοι της Οξυάς στην Καρδίτσα που βρίσκονται εγκλωβισμένοι εδώ και δύο μέρες εξαιτίας των καταστροφών που άφησε πίσω της η κακοκαιρία “Ιανός”, ζητούν βοήθεια ενώ η διαδικασία απεγκλωβισμού βρίσκεται σε εξέλιξη και αντιμέτωπη με δυσκολίες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA και με τις πληροφορίες που μεταφέρει κάτοικος της Οξυάς μέσα από αυτό, υπάρχουν γύρω στα 45-60 άτομα στους οικισμούς που ζητούν βοήθεια.

Οι τελευταίες πληροφορίες ενημερώνουν ότι η προσέγγιση στους οικισμούς μέχρι και σήμερα το απόγευμα είναι αδύνατη. Για το λόγο αυτό η μεταφορά πραγμάτων στους εγκλωβισμένους κατοίκους γίνεται με ελικόπτερο.

Ο κύριος Γιώργος Καραβίδας, κάτοικος της Οξυάς, κάνει λόγο για μια πρωτοφανή καταστροφή.

«Το χωριό της Οξυάς ίσως είναι η πιο πληγείσα περιοχή του δήμου. Η Οξυά έχει 13 οικισμούς, είναι αποκλεισμένοι οι 11 και συνολικά είναι 45-50 άτομα στους αποκλεισμένους οικισμούς».

Ανυπολόγιστες ζημιές υλικές και ψυχικές

Η κακοκαιρία “Ιανός” άφησε πίσω της πλήθος ζημιών, όχι μόνο στις πόλεις και στα χωριά που η όψη τους δεν θυμίζει σε τίποτα την μορφή που είχαν πριν λίγες μέρες, αλλά και στις ψυχές ανθρώπων.

Οι ζημίες είναι πολλές:

  • Τρεις άνθρωποι νεκροί
  • Μία γυναίκα αγνοούμενη
  • Περισσότεροι από 40 κάτοικοι ορεινού χωριού εγκλωβισμένοι
  • Τα πάντα θαμμένα σε τόνους λάσπης
  • Σπίτια έχουν καταρρεύσει
  • Επιχειρήσεις έχουν υποστεί ανυπολόγιστες στιγμές
  • Σκάφη βυθισμένα και κατεστραμμένα
  • Ολόκληρα χωριά αποκομμένα
  • Γέφυρες έχουν πλέον χαθεί
  • Οικοδομικά τετράγωνα κρέμονται στον αέρα από την εξαφάνιση των δρόμων
  • Πολυσύχναστα τουριστικά σημεία ερήμωσαν και γέμισαν χαλάσματα
  • Τα καταστήματα στις παραλίες που παρέμεναν ανοιχτά διαλύθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά

Έρευνες για τον εντοπισμό της αγνοούμενης – Εκκλήσεις του αδερφού για βοήθεια

Οι έρευνες για τον εντοπισμό της 43χρονης φαρμακοποιού που αγνοείται στο Μουζάκι Καρδίτσας από την Παρασκευή, συνεχίζονται αδιάλειπτα.

Η άτυχη γυναίκα αγνοείτε εδώ και τρείς μέρες, από εκείνη την στιγμή που το αυτοκίνητο της παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του ποταμού Πάμισου στο Μουζάκι Καρδίτσας.

Ο αδερφός και ο ξάδερφός της, μαζί με τους άνδρες της ΕΜΑΚ και της πυροσβεστικής βοηθούν στην προσπάθεια που γίνεται για τον εντοπισμό της κοπέλας.

« Φέρανε τόνους νερού και φερτών υλικών, λάσπη, βράχια που έχουν ξαναδιαμορφώσει το τοπίο. Το μόνο που ζητάμε είναι αν υπάρχει κάποιο ειδικό μηχάνημα. Να βάλουμε σκύλους, drones με θερμικές κάμερες. Η συζήτηση να επικεντρωθεί στο να βρεθεί η Ευδοκία», αναφέρει ο Άρης Πλακιάς, αδερφός της αγνοούμενης.

«Δεν μπορώ να κάνω υποθέσεις. Το μόνο δεδομένο που έχουμε είναι ότι βρέθηκε σε μια ανοιχτή γέφυρα που την οδήγησε στον γκρεμό. Εκείνη τη νύχτα έβρεχε καταρρακτωδώς και δεν υπήρχε ρεύμα. Η αδερφή μου περίμενε ως αργά στο φαρμακείο για να παραλάβει κάποια φάρμακα από την Καρδίτσα, κι ακολούθησε την ίδια διαδρομή που κάνει πάντα. Δεν υπήρχε ενημέρωση γιατί δεν υπήρχε ρεύμα. Το αυτοκίνητο βρίσκεται πάνω στη γέφυρα, ο οποιοσδήποτε δεν θα αντιλαμβανόταν αν κάποιος του έκανε σήματα» πρόσθεσε στη συνέχεια.

Πηγή: MEGA

 

Διαφήμιση