Αρχική Επιλεγμένα Η Κομισιόν επιμένει στην παύση μονομερών ενεργειών στην Αν. Μεσόγειο

Η Κομισιόν επιμένει στην παύση μονομερών ενεργειών στην Αν. Μεσόγειο

0
Oruc Reis

Η ΕΕ χρειάζεται να να δει ότι σταματούν οι μονομερείς ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων, Πήτερ Στάνο, ερωτηθείς για την αποχώρηση του Oruc Reis κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

«Δεν αλλάζει τίποτα από το βασικό μήνυμα το οποίο τέθηκε από τους υπουργούς Εξωτερικών όταν συναντήθηκαν ανεπίσημα στο Βερολίνο. Η ΕΕ χρειάζεται να δει το τέλος των μονομερών ενεργειών στην Ανατολική Μεσόγειο, οι οποίες εκλαμβάνονται ως προκλήσεις από κάποια από τα κράτη-μέλη μας, εκλαμβάνονται ως ενόχληση στις σχέσεις μας. Ακολουθεί συζήτηση για την Τουρκία μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών στο Συμβούλιο την επόμενη Δευτέρα και εν συνεχεία οι αρχηγοί των κρατών-μελών θα συζητήσουν επίσης το ζήτημα της Τουρκίας στη Σύνοδο Κορυφής. Και αυτή θα είναι ευκαιρία για τα κράτη-μέλη να έχουν πλήρη συζήτηση όλων των πτυχών της σχέσης μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας και να δούμε πώς θέλουμε να προχωρήσει υπό το πρίσμα των πρόσφατων και των επόμενων εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο».

Τι πραγματικά σημαίνει η αποχώρηση του Oruc Reis

Την ίδια ώρα, η αποχώρηση του Oruc Reis, προκάλεσε σάλο στα τουρκικά social media. Μάλιστα, πολιτικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι προκειμένου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να διατηρήσει το ηγετικό του εκτόπισμα, ενδεχομένως να δούμε νέες εκφάνσεις της τουρκικής παραβατικότητας και κατ’ επέκταση να κρατάμε μικρό καλάθι.

Προς αυτή την κατεύθυνση συνηγορεί και το γεγονός, ότι το Oruc Reis, εκ των πραγμάτων χρειαζόταν να αγκυροβολήσει στην Αττάλεια. Καθώς, όπως ανακοίνωσε σχετικά το Υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, το βράδυ της Κυριακής, “το Oruc Reis, το οποίο επέστρεψε στην Αττάλεια, θα συνεχίσει τις δραστηριότητές του, μόλις ολοκληρωθεί η μηνιαία προγραμματισμένη συντήρηση, η αντικατάσταση προσωπικού και οι προετοιμασίες”

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, newsbomb.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here