Αρχική Περιβάλλον Κ. Χατζηδάκης: Αποκλείει άλλη παράταση για τα αυθαίρετα – Μένουν 2 ημέρες

Κ. Χατζηδάκης: Αποκλείει άλλη παράταση για τα αυθαίρετα – Μένουν 2 ημέρες

0
σπίτια
Διαφήμιση

Δε θα δοθεί περαιτέρω παράταση στην προθεσμία υπαγωγής αυθαιρέτων, όπως τονίζει επανειλημμένα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, παρά τις αντιδράσεις και την έκκληση του κόσμου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Πλέον έχουν μείνει μόλις 2 ημέρες για την τακτοποίησή τους.

Παράλληλα, συμφόρηση άνω του 300% παρατηρήθηκε στη χρήση της πλατφόρμας υπαγωγών του ΤΕΕ, εξαιτίας της ανακοίνωσης του ΥΠΕΝ ότι δε θα δοθεί πλέον άλλη παράταση με αποτέλεσμα παράπονα και κωλύματα. Μάλιστα το ΤΕΕ αναγκάστηκε να παρέχει οδηγίες προς τους μηχανικούς για τη διευθέτηση της κατάστασης.

Ενώ, το ΥΠΕΝ προ εβδομάδος είχε προειδοποιήσει και πάλι τους ενδιαφερομένους ότι όσοι σκοπεύουν να υποβάλουν σχετική αίτηση να μην περιμένουν τελευταία μέρα, διότι θα ταλαιπωρηθούν.

Ο υπουργός επιπρόσθετα, σε κάθε ευκαιρία τόνιζε τον τελευταίο χρόνο ότι είναι ένας φαύλος κύκλος που πρέπει να κλείσει, ενώ τη θέση του πως δε θα δοθεί άλλη παράταση επανέλαβε και σήμερα στην εκπομπή του Παύλου Τσίμα, αναφέροντας πως “μόνο εγώ έχω δώσει δύο παρατάσεις”, “ας κάνουν υπομονή οι μηχανικοί κι ας τελειώσουμε το μεγάλο αυτό έργο”.

Ενώ, όπως είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών στον Ελεύθερο Τύπο, “Αυτή είναι και η τελευταία ευκαιρία τακτοποίησης κτισμάτων με βαριές αυθαιρεσίες (κατηγορία 5). Τα αυθαίρετα των υπόλοιπων κατηγοριών θα μπορούν να τακτοποιηθούν και μετά τις 30 Σεπτεμβρίου, πληρώνοντας όμως προσαυξημένα ποσά τακτοποίησης. Κλείνει λοιπόν ο κύκλος των παρατάσεων με τις οποίες η Πολιτεία έδωσε συνολικά μια δεκαετία στους ενδιαφερόμενους. Και εμείς άλλωστε δώσαμε 2 παρατάσεις: μία για τις 30 Ιουνίου 2020 και κατόπιν άλλη μία για τις 30 Σεπτεμβρίου 2020. Δεν μπορούμε όμως να ασχολούμαστε με αυτό το ζήτημα αιωνίως!”

Διαφήμιση