Αρχική Περιβάλλον Ιταλός αρχιτέκτονας θέλει να χτίσει πόλη με 1 εκατ. δέντρα (βίντεο)

Ιταλός αρχιτέκτονας θέλει να χτίσει πόλη με 1 εκατ. δέντρα (βίντεο)

0
δέντρα
Διαφήμιση

Ο Ιταλός αρχιτέκτονας Στέφανο Μποέρι ξεκίνησε μια παγκόσμια εκστρατεία για την προώθηση της αστικής δασοκομίας.

Θέλει να δει περισσότερα δάση και δέντρα στις πόλεις. Με στόχο να μειώσει τη ρύπανση και να αντιστρέψει την κλιματική αλλαγή. Και καλεί αρχιτέκτονες, ερευνητές και ΜΚΟ να εξετάσουν τα πολλαπλά πλεονεκτήματα των πράσινων περιοχών.

Επί του παρόντος, οι πόλεις αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 70% των παγκόσμιων εκπομπών CO2. Έχει αποδειχθεί ότι περισσότερα δάση βελτιώνουν την ποιότητα ζωής σε αυτές τις περιοχές.

Η αστική δασοκομία παρέχει επίσης ένα οικοσύστημα. Καθαρίζει τον αέρα και βοηθά στην καταπολέμηση της αύξησης των θερμοκρασιών.

δέντρα

Αποτροπή της αύξησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας

Μια παγκόσμια δράση για την αστική δασοκομία θα βοηθήσει στην αποτροπή της αύξησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας πάνω από 2 ° C. Το μέγιστο αποδεκτό όριο που ορίζεται στη συμφωνία COP 21 στο Παρίσι (2015), υπογραμμίζεται στη εκστρατεία.

Η πρόσβαση σε χώρους πρασίνου μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ορισμένων ασθενειών, καθώς και να έχει θετικό αντίκτυπο στο προσδόκιμο ζωής.

Ο αρχιτέκτονας είναι γνωστός για τα σχέδια αστικής δασοκομίας του. Συμπεριλαμβανομένων των κάθετων δασικών πύργων στο Μιλάνο της Ιταλίας και της δασικής πόλης Λιουτσόου στην Κίνα.

Δείτε το βίντεο της παγκόσμιας εκστρατείας για την προώθηση της αστικής δασοκομίας

 

 

Διαφήμιση