Αρχική COVID-19 Ρινικό σπρέι θα μπορούσε να προστατεύσει 96% από Covid-19 και να αποτρέψει...

Ρινικό σπρέι θα μπορούσε να προστατεύσει 96% από Covid-19 και να αποτρέψει τη μετάδοση

0
Κορονοϊός
Διαφήμιση

Μια νέα ρινική θεραπεία που αναπτύχθηκε για την ενίσχυση του φυσικού ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος για την καταπολέμηση του κοινού κρυολογήματος και της γρίπης έχει αποδειχθεί εξαιρετικά επιτυχημένη στην προστασία Covid-19.

Το νέο προϊόν INNA-051, αναπτύχθηκε από την αυστραλιανή εταιρεία βιοτεχνολογίας Ena Respiratory.

Και μείωσε τον ιικό πολλαπλασιασμό έως και 96% σε μια μελέτη σε ζώα, με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Διευθυντή της Δημόσιας Υγείας Αγγλίας (PHE), καθηγητή Μάιλς Κάρολ.

Το INNA-051 λειτουργεί διεγείροντας το έμφυτο ανοσοποιητικό σύστημα. Την πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια στην εισβολή παθογόνων στο σώμα.

Με την ενίσχυση της ανοσολογικής απόκρισης με αυτόν τον τρόπο με το INNA-051 πριν από τη μόλυνση, η ικανότητα του ιού Covid-19 να μολύνει τα ζώα και να αναπαραχθεί μειώθηκε δραματικά, σύμφωνα με την μελέτη.

Covid 19

Τι είναι το INNA-051

Το INNA-051 είναι ένα συνθετικό μικρό μόριο και θα μπορούσε να χορηγηθεί μόνος του μέσω ενός εύχρηστου ρινικού σπρέι.
Που θα λαμβάνεται μία ή δύο φορές την εβδομάδα, με τη θεραπεία να έχει σχεδόν άμεσο αποτέλεσμα.

Η μελέτη παρέχει ενδείξεις ότι το INNA-051 μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αυτόνομη μέθοδος προληπτικής θεραπείας κατά των ιών. Συμπληρωματική των προγραμμάτων εμβολίων.

“Αν οι άνθρωποι ανταποκριθούν με παρόμοιο τρόπο, τα οφέλη της θεραπείας είναι διπλάσια, λέει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ena Respiratory Δρ Κρίστοφ Ντιμέζον.

Τα άτομα που εκτίθενται στον ιό κατά πάσα πιθανότητα θα τον εξαλείψουν γρήγορα. Η θεραπεία διασφαλίζει ότι η ασθένεια δεν θα προχωρήσει πέρα ​​από τα ήπια συμπτώματα.

Αυτό σχετίζεται ιδιαίτερα με τα ευάλωτα άτομα μέλη της κοινότητας. Επιπλέον, με την ταχύτητα αυτής της απόκρισης, τα μολυσμένα Covid-19 άτομα, είναι απίθανο να την μεταδώσουν. Πράγμα που σημαίνει μια γρήγορη διακοπή της μετάδοσης της κοινότητας”.

covid 19

Πότε ξεκινούν οι δοκιμές σε ανθρώπους

Η Ena Respiratory έχει συγκεντρώσει 11,7 εκατομμύρια δολάρια από Αυστραλούς επενδυτές. Και μετά από επιτυχείς μελέτες τοξικότητας και κανονιστική έγκριση, θα είναι έτοιμη να δοκιμάσει το INNA-051 σε ανθρώπους, σε λιγότερο από τέσσερις μήνες.

Η επένδυση και η υποστήριξη για την ανάπτυξη της νέας θεραπείας προήλθε από το Australian Medical Research Commercialization Fund (MRCF).

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ταμείο επιστήμης ζωής της Αυστραλίας, το οποίο διαχειρίζεται η Brandon Capital, με από κοινού επένδυση από το πανεπιστημιακό ταμείο εμπορευματοποίησης Uniseed.

Η εταιρεία αναζητά επειγόντως πρόσθετη χρηματοδότηση. Για να επιταχύνει την κλινική ανάπτυξη και την παγκόσμια διανομή του ρινικού ψεκασμού.

Διαφήμιση