Αρχική Special Topics Energean: Ευρωπαϊκή διάκριση καλών πρακτικών και ενεργειακής στρατηγικής

Energean: Ευρωπαϊκή διάκριση καλών πρακτικών και ενεργειακής στρατηγικής

0
Energean logo

Σημαντική διάκριση για τις επιδόσεις της σε θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Εταιρικής Διακυβέρνησης (Environmental, Social, Governance – ESG) πέτυχε η Energean.

Η εταιρεία διακρίθηκε για την καλύτερη Ενεργειακή Στρατηγική στην Ευρώπη για το 2020 (Best ESG Energy Growth Strategy Europe 2020). Bραβεύθηκε από τον οργανισμό Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης CFI.co (Capital Finance International).

CFI Winner

Πρακτικές που οδήγησαν την Energean στην διάκριση

Η Energean έχει θέσει ισχυρούς στόχους, οι οποίοι την καθιστούν άξια για την διάκριση της σε θέματα καλών πρακτικών και ενεργειακής στρατηγικής.

Οι κριτές του CFI.co επισήμαναν μερικές από τις πιο σημαντικές ενέργειες της εταιρείας.

  • Ως υποστηρικτής του Παγκόσμιου Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Global Compact), η Energean έχει θέσει ως στόχο την εκπομπή μηδενικών συνολικά ρύπων έως το 2050.  Kαι συνεισφέρει στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, με την επιχειρησιακή της αριστεία. Kαθώς και με την ισχυρή εταιρική της πολιτική σε κοινωνικό επίπεδο.
  • H κουλτούρα της βιώσιμης ανάπτυξης αναδεικνύει το ήθος της Energean και αντικατοπτρίζεται στην Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainability Report) της εταιρείας για το 2019. Oπου οι επιχειρησιακές επιδόσεις είναι χειροπιαστά συνδεδεμένες με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.
  • Η Energean έχει συνδέσει μέρος των αμοιβών της διοίκησής της με τις επιδόσεις στους τομείς του Περιβάλλοντος, της Κοινωνίας και της Εταιρικής Διακυβέρνησης. Eχει δεσμευθεί για διαφανή γνωστοποίηση της πορείας των εκπομπών ρύπων. Kαι συνεργάζεται με αρμόδιους οργανισμούς για την επιτάχυνση της μετάβασης σε έναν κόσμο με λιγότερους ρύπους .

Μεγάλη χαρά για την εταιρεία

Η τιμή και η χαρά για την εταιρεία είναι μεγάλη, μετά από την βράβευση της, από τον CFI.co, με το βραβείο για την καλύτερη Ενεργειακή Στρατηγική σε θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Εταιρικής Διακυβέρνησης στην Ευρώπη για το 2020.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την βράβευση από τον CFI.co με το βραβείο για την καλύτερη Ενεργειακή Στρατηγική σε θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Εταιρικής Διακυβέρνησης στην Ευρώπη για το 2020, δήλωσε η Ίλια Ρήγα, επικεφαλής του Τμήματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Energean.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους κριτές που επέλεξαν την Energean για το συγκεκριμένο βραβείο. Kαι είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που η πορεία μας προς ένα βιώσιμο μέλλον αναγνωρίζεται παράλληλα με την ολιστική προσέγγισή μας σε θέματα ESG.

Η προσπάθειά μας να αναδειχθούμε μεταξύ των εταιρειών που ηγούνται στον τομέα των ESG κριτηρίων στην ενέργεια είναι ομαδική. Kαι μας ενθουσιάζουν τόσο τα όσα έχουμε καταφέρει ως τώρα όσο και η προοπτική να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο.

Άλλωστε η έννοια “Ήθος” χαρακτηρίζει την κουλτούρα και τις αρχές της Energean και αποτελεί γνώμονα για κάθε βήμα μας».

Ποιος είναι ο CFI.co που βράβευσε την Energean

Σημειώνεται ότι ο CFI.co είναι ένας οργανισμός έντυπων και ψηφιακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με έδρα το Λονδίνο. Με έμφαση στους τομείς των επιχειρήσεων, των χρηματοδοτήσεων και της οικονομίας.

Ο CFI.co έχει θεσπίσει ένα Πρόγραμμα Βραβεύσεων για πρόσωπα και οργανισμούς που συνεισφέρουν σημαντικά στη σύγκλιση των οικονομιών.
Καθώς και στη δημιουργία ωφελειών για όλα τα Ενδιαφερόμενα Μέρη (Stakeholders) στις κοινωνίες που επηρεάζονται από τη δραστηριότητά τους.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here