Αρχική Διάστημα NASA: Δοκιμές για το ταξίδι από την “Σελήνη στον Αρη”

NASA: Δοκιμές για το ταξίδι από την “Σελήνη στον Αρη”

0
NASA
Διαφήμιση

Η NASA ολοκλήρωσε μια πλήρη δοκιμή ενίσχυσης πυραύλου Space Launch System (SLS), στο ακρωτήριο Γιούτα.

Η NASA και η Northrop Grumman, ο επικεφαλής ανάδοχος SLS, θα χρησιμοποιήσουν δεδομένα από τη δοκιμή για να αξιολογήσουν την απόδοση του κινητήρα.
Καθώς και πιθανά νέα υλικά και διαδικασίες που μπορούν να ενσωματωθούν σε μελλοντικούς ενισχυτές.

Που θα τροφοδοτήσει την αποστολή “Άρτεμις” στο φεγγάρι. Η αποστολή “Άρτεμις”, πήρε το όνομα της από τη δίδυμη αδελφή του Απόλλωνα στην ελληνική μυθολογία.

NASA

Η πρώτη γυναίκα και ο επόμενος άνδρας στην Σελήνη

Η NASA σκοπεύει να στείλει την πρώτη γυναίκα και τον επόμενο άνδρα στην σεληνιακή επιφάνεια έως το 2024. Με στόχο στην συνέχεια, να εξερευνήσει και τον Άρη έως τα μέσα της δεκαετίας του 2030.

Το πρόγραμμα ” Άρτεμις” είναι το επόμενο βήμα στην εξερεύνηση του διαστήματος. Ως μέρος της ευρύτερης προσέγγισης της Αμερικής στο πρόγραμμα από την “Σελήνη στον Αρη” (“Moon to Mars”).

NASA

Αποστολή ανθρώπων στον Άρη

Η εμπειρία που θα αποκτηθεί από τη Σελήνη θα επιτρέψει το επόμενο γιγαντιαίο άλμα της ανθρωπότητας. Την αποστολή ανθρώπων στον Άρη.

Το SLS είναι ο μόνος πύραυλος που μπορεί να στείλει τον Ωρίωνα, αστροναύτες και προμήθειες στη Σελήνη σε μία μόνο αποστολή.

“Η προσγείωση της πρώτης γυναίκας και του επόμενου άνδρα στη Σελήνη είναι μόνο η αρχή του προγράμματος “Άρτεμις”, δήλωσε ο διοικητής της NASA Τζιμ Μπριντενστίν.

Η υποστήριξη της πτήσης SLS είναι ένα κρίσιμο μέρος της διατήρησης αποστολών στη Σελήνη.

Στόχος της NASA είναι να πάρει εμπειρία από τις αποστολές στη Σελήνη. Και αυτή να την χρησιμοποιήσουμε για να στείλουμε ανθρώπους στις πρώτες αποστολές στον Άρη”.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, που πραγματοποιήθηκε με την αεροδιαστημική εταιρεία Northrop Grumman, ο κινητήρας μήκους 154 ποδιών πυροβόλησε για λίγο περισσότερο από δύο λεπτά, παράγοντας 3,6 εκατομμύρια λίβρες ώθησης.

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία έχει συνάψει σύμβαση με τη Northrop Grumman για την κατασκευή ενισχυτών για μελλοντικές πτήσεις πυραύλων.

Το επιτυχημένο τεστ προετοιμάζει το στάδιο για μια προγραμματισμένη εκτόξευση χωρίς πληρώματα από το Διαστημικό Κέντρο Kennedy στο Κανάβεραλ, Φλόριντα το επόμενο έτος.

 

 

Διαφήμιση