Αρχική Μεταφορές Ξεκίνησε η εγκατάσταση αστικού εξοπλισμού στο Νέο Ρύσιο

Ξεκίνησε η εγκατάσταση αστικού εξοπλισμού στο Νέο Ρύσιο

0
Νέο Ρύσιο
Διαφήμιση

Την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε η εγκατάσταση αστικού εξοπλισμού στο Νέο Ρύσιο του Δήμου Θέρμης με την τοποθέτηση συνολικά 30 ειδικών θέσεων στάθμευσης ποδηλάτων σε σημεία ενδιαφέροντος (2ο Γυμνάσιο Θέρμης, Αθλητικό κέντρο Νέου Ρυσίου, γήπεδο ποδοσφαίρου, χώροι Κοινότητας Νέου Ρυσίου) καθώς και με τοποθέτηση σύγχρονων ηλεκτρονικών (LED) ρυθμιστικών πινακίδων ορίου ταχύτητας (Ρ32 – 30 km/hr) στο οδικό δίκτυο πλησίον του νεοκατασκευασθέντος 2ου Γυμνασίου Θέρμης και (Ρ32 – 40 km/hr) στις εισόδους του Νέου Ρυσίου για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Ο παραπάνω χρήσιμος εξοπλισμός τοποθετήθηκε στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου έργου «Sustainable Urban Neighbourhoods – Research and Implementation Support in Europe», εν-συντομία «SUNRISE», του ευρωπαϊκού προγράμματος «Horizon 2020» που έχει ως στόχο μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες να αξιοποιηθούν τα χαρακτηριστικά της γειτονιάς όπως π.χ. η εγγύτητα, η εμπιστοσύνη, οι εύκολοι και σύντομοι δίαυλοι επικοινωνίας, κ.λπ. για να εφαρμοστούν καινοτόμες ιδέες μέσα από την ενεργοποίηση των πολιτών. «Είναι εξαιρετική η συγκυρία και εποικοδομητικότατη η συνεργασία του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης με τον Δ. Θέρμης και την Κοινότητα Ν. Ρυσίου προς όφελος των μετακινούμενων και των παιδιών των σχολείων», δήλωσε ο Δ/νων Σύμβουλος του ΟΣΕΘ κ. Γιάννης Τόσκας.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα εγκατασταθούν δύο στέγαστρα αστικής συγκοινωνίας μαζί με ιστούς τηλεματικής και πληροφοριακούς χάρτες σε κεντρικά σημεία του Νέου Ρυσίου για τη βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών. Επίσης, η κάθετη και η οριζόντια σήμανση που θα τοποθετηθεί έξω από το νέο Γυμνάσιο θα βελτιώσει την οδική ασφάλεια της περιοχής.

Διαφήμιση