Αρχική Τουρισμός Επίσκεψη του Χ. Θεοχάρη στα Παλαιά Σφαγεία του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου

Επίσκεψη του Χ. Θεοχάρη στα Παλαιά Σφαγεία του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου

0
Θεοχάρης

Την περιοχή των Παλαιών Σφαγείων του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου επισκέφθηκε Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης. Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Υπουργείου Τουρισμού για την αποκατάσταση και την ανάδειξη της περιοχής, ύστερα από την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά.

Το έργο ενώνει το μητροπολιτικό και ιστορικό δίπολο Αθήνας – Πειραιά

Ο κ. Θεοχάρης δήλωσε ότι «επιθυμώ και εργάζομαι για την αξιοποίηση των Παλαιών Σφαγείων, σε συνδυασμό με την ευρύτερη ανάπλαση της οδού Πειραιώς.

Αυτό το έργο θα αναβαθμίσει ολόκληρη την περιοχή, ενώνοντας το μητροπολιτικό και ιστορικό δίπολο Αθήνας – Πειραιά.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα επιτύχουμε τον ιδανικό συνδυασμό της ιστορίας με τον πολιτισμό και την παραγωγική οικονομία, δημιουργώντας ένα δυναμικό σημείο αναφοράς.

Με την κατάλληλη προβολή μέσω του Υπουργείου Τουρισμού το έργο ανάπλασης στην περιοχή των Παλαιών Σφαγείων θα δώσει σημαντική ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη και στην τοπική οικονομία».

Τεράστιες οι ζημιές της πυρκαγιάς

Εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς, η οποία ξέσπασε προ ημερών, προκλήθηκαν τεράστιες υλικές ζημιές στα κτίρια των Παλαιών Σφαγείων.

Τα τελευταία χρόνια εκεί στεγάζονταν υπηρεσίες και τμήματα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου.

Κατά την επίσκεψή του στην περιοχή, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το Δήμαρχο Μοσχάτου – Ταύρου κ. Ανδρέα Ευθυμίου. Mε στελέχη της Δημοτικής Αρχής και με τοπικούς δημότες. Oι οποίοι έθεσαν απευθείας στον Υπουργό τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Ο κ. Θεοχάρης γνωστοποίησε στους συνομιλητές του τις πρωτοβουλίες τις οποίες έχει ήδη αναλάβει το Υπουργείο Τουρισμού. Eιδικά για την περιοχή των Παλαιών Σφαγείων, ύστερα από την πρόσφατη πυρκαγιά.

Σε αυτές περιλαμβάνεται η επικοινωνία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ειδικότερα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Μπακογιάννη.
Ο Υπουργός Τουρισμού επικοινώνησε επίσης με τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου κ. Σταθόπουλο, ο οποίος δεσμεύτηκε για τη χρηματοδότηση της ανάπλασης των χώρων πρασίνου των Παλαιών Σφαγείων από το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κατόπιν σχετικής μελέτης.
Επικοινωνία του κ. Θεοχάρη υπήρξε και με το Υπουργείο Πολιτισμού, με αντικείμενο την κάλυψη των εξόδων αγοράς νέων σκηνικών για το τοπικό φεστιβάλ. Kαθώς τα παλαιά καταστράφηκαν κατά την πυρκαγιά.

Θεωρώντας δίκαιη την επιθυμία της τοπικής κοινωνίας, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης ενστερνίστηκε το σχετικό αίτημα. Kαι δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει τις προσπάθειες του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου για την κατοχύρωση της κυριότητας του Πάρκου Ηρώων στο Δήμο (από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας).

Τέλος, ο κ. Θεοχάρης εξήρε το έργο του Δημάρχου Μοσχάτου – Ταύρου κ. Ανδρέα Ευθυμίου. Kαι υπογράμμισε ότι θα βρίσκεται δίπλα στη Δημοτική Αρχή και στους κατοίκους του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου σε κάθε προσπάθεια για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here