Αρχική COVID-19 Κορονοϊός: Το σύμπτωμα που επιμένει ακόμη και όταν έχει περάσει η λοίμωξη

Κορονοϊός: Το σύμπτωμα που επιμένει ακόμη και όταν έχει περάσει η λοίμωξη

0
Κορονοϊός φωτό
Διαφήμιση

Προβλήματα ακοής εξακολουθούν να ταλαιπωρούν όσους έγιναν καλά από τον κορονοϊό. Αυτό αποκαλύπτει έρευνα Βρετανών επιστημόνων. Που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Audiology.

  • Δεκάεξι άτομα το 13,2% δήλωσαν πως η ακοή τους ήταν χειρότερη.
  • Οκτώ ασθενείς είπαν ότι η ακοή τους είχε επιδεινωθεί.
  • Άλλοι οκτώ είπαν ότι είχαν εμβοές. Οι τρεις περιπτώσεις ανέφεραν μια προϋπάρχουσα απώλεια ακοής.

«Ήδη γνωρίζουμε ότι οι ιοί της ανεμοβλογιάς,της παρωτίτιδας και της μηνιγγίτιδας μπορούν να προκαλέσουν απώλεια ακοής.

Επίσης και ο κορονοϊός μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα νεύρα», είπε ο επικεφαλής ερευνητής Kevin Munro καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως ο κορονοϊός προκαλεί προβλήματα στο ακουστικό σύστημα συμπεριλαμβανομένου του έσω ωτός και του κοχλία.

Και παθολογικές καταστάσεις όπως η ακουστική νευροπάθεια. Ένα πρόβλημα ακοής στο οποίο λειτουργεί μεν ο κοχλίας αλλά η μετάδοση κατά μήκος του ακουστικού νεύρου είναι εξασθενημένη. Και μπορεί να δυσκολέψει την ακοή των θορύβων του περιβάλλοντος πρόσθεσε ο καθηγητής.

Το σύνδρομο Guillain-Barre, το οποίο έχει συσχετιστεί με τον κορονοϊό, συνδέεται επίσης με ακουστική νευροπάθεια.

Ωστόσο, απαιτείται περισσότερη έρευνα για να εντοπιστεί ο μηχανισμός με τον οποίο ο νέος ιός επηρεάζει την ακοή, σημείωσαν οι ερευνητές.
Και εφιστούν την προσοχή, παρότι είναι βέβαιοι για τις διαφοροποιήσεις που παρατηρούνται στη ακοή των ασθενών.

«Είναι πιθανό παράγοντες διαφορετικοί από τον ιό να επιδράσουν σε προϋπάρχουσα απώλεια ακοής και εμβοές, λέει ο Kevin Munro.

Οι παράγοντες αυτοί μπορεί να περιλαμβάνουν το άγχος και την ανησυχία. Ακόμη και τη χρήση μάσκας προσώπου που καθιστούν την επικοινωνία πιο δύσκολη. Ή της χορηγούμενης αγωγής. Που μπορεί να έβλαψε την ακοή ή άλλους παράγοντες που σχετίζονται με την βαρύτητα της νόσου».