Αρχική Ειδήσεις Παράταση στο έκτακτο επίδομα σε συγκεκριμένους ΚΑΔ

Παράταση στο έκτακτο επίδομα σε συγκεκριμένους ΚΑΔ

0
χρηματα - μισθός
Διαφήμιση

Τη δυνατότητα αναστολής των συμβάσεων εργασίας και κατά τον Αύγουστο, δίνει η κυβέρνηση. Και αφορά επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους ΚΑΔ επισιτισμού, του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Η απόφαση αυτή των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών βασίζεται στην παρατεταμένη πτώση του τζίρου των συγκεκριμένων επιχειρήσεων.
Αλλά και της πιθανότητας λήψης νέων μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας.

Πλέον επιχειρήσεις-εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ανήκουν στους κλάδους επισιτισμού, πολιτισμού και αθλητισμού και πλήττονται σημαντικά, βάσει ΚΑΔ που ορίζονται από το Υπουργείο, μπορούν:

  • Να παρατείνουν την αναστολή συμβάσεων
  • Ή να θέσουν σε αναστολή νέες συμβάσεις εργασίας μέρους ή του συνόλου των εργαζομένων.

Με ανώτατο χρονικό διάστημα 30 ημερών και με χρονικό όριο την 31 Αυγούστου 2020.

Τι γίνεται με τους εργαζόμενους

Οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις των παραπάνω κλάδων, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε αναστολή, είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, που για 30 ημέρες ανέρχεται σε 534 ευρώ.

Όπως και στο παρελθόν, οι εργοδότες για όσο χρόνο κάνουν χρήση του μέτρου, υποχρεούνται να μην προβούν σε μειώσεις του προσωπικού.

Πρόγραμμα «Συν-Εργασία»

Από το σύστημα Εργάνη ανακοινώθηκαν νέες ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, από επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία».

  • Το σύστημα θα είναι ανοικτό από 5 έως και 7 Αυγούστου. Για να υποβάλλονται δηλώσεις ένταξης στο μηχανισμό Συν-Εργασία για τον μήνα Ιούνιο.
  • Σήμερα, 4 Αυγούστου λήγει η προθεσμία υποβολής δηλώσεων και ορθών επαναλήψεων για την Α φάση ένταξης στο Συνεργασία, κατά τον Ιούλιο.
  • Για τον Αύγουστο, οι αντίστοιχες δηλώσεις Α’ φάσης θα μπορούν να υποβάλλονται έως τις 31.8.2020.
Διαφήμιση