Αρχική COVID-19 Θεραπεία στις ΗΠΑ, μπλοκάρει τον Covid-19

Θεραπεία στις ΗΠΑ, μπλοκάρει τον Covid-19

0
Κορονοϊός: 5.889 κρούσματα, 81 νεκροί, 709 διασωληνωμένοι - Μικρή μείωση κρουσμάτων στην Ευρώπη
Διαφήμιση

Η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Regeneron Pharmaceuticals Inc ανακοίνωσε ότι ο συνδυασμός φαρμάκων αντισωμάτων Covid-19 που αναπτύσσει προλαμβάνει και θεραπεύει τη νόσο.
Πειράματα
σε μαϊμούδες και χάμστερ δίνουν ελπίδες ότι μπορεί να λειτουργήσει και για τους ανθρώπους.

Σύμφωνα με το reuters ο συνδυασμός των δύο μονοκλωνικών αντισωμάτων σχεδόν μπλόκαρε τελείως τη μόλυνση από τον ιό.

Επίσης, το κοκτέιλ μπόρεσε να ελαχιστοποιήσει τη λοίμωξη σε μια δεύτερη μελέτη, όπου τα ζώα είχαν μολυνθεί με πολύ μεγαλύτερο ιικό φορτίο.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι τα δεδομένα δείχνουν ότι η θεραπεία μπορεί να προσφέρει κλινικό όφελος. Tόσο στην πρόληψη όσο και στη θεραπεία του Covid-19.

Είπαν επίσης ότι τα ζώα δεν έδειξαν σημάδια αυξημένου ιικού φορτίου ή επιδείνωσης της παθολογίας μετά τη θεραπεία. Κάτι που υποδηλώνει ότι δεν θα επιδεινώσει τα συμπτώματα στους ανθρώπους.

Κλινικές δοκιμές και σε ανθρώπους

Τα θετικά αποτελέσματα σε ζώα δεν εγγυώνται ανάλογη επιτυχία και στους ασθενείς. Η Regeneron έχει ήδη ξεκινήσει κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους. Σε αργά στάδια, για να αξιολογήσει την ικανότητα της θεραπείας στην πρόληψη και θεραπεία του Covid-19.

Η εταιρεία υπέγραψε σύμβαση ύψους 450 εκατομμυρίων δολαρίων με την κυβέρνηση των ΗΠΑ ως μέρος του προγράμματος Operation Warp Speed ​​για να παρέχει στις Ηνωμένες Πολιτείες τη θεραπεία εάν πετύχει.

Regeneron Pharmaceuticals με Ελληνοαμερικανούς και Έλληνες επιστήμονες

Στην Regeneron, υπάρχει…Ελλάδα. Συνιδρυτής, εκτελεστικός πρόεδρος και επικεφαλής επιστήμονας της εταιρείας είναι ο Ελληνο-αμερικανός Τζορτζ Γιανκόπουλος.
Πρόεδρος του ΔΣ είναι ο Ελληνο-αμερικανός Ρόι Βάγκελος (Πίνδαρος Βαγιέλος).
Επικεφαλής της έρευνας για τα αντισώματα είναι ο ελληνικής καταγωγής και αντιπρόεδρος της Χρήστος Κυρατσούς.

Διαφήμιση