Αρχική Ελλάδα Oruc Reis: H Αθήνα απαντά με νέα NAVTEX

Oruc Reis: H Αθήνα απαντά με νέα NAVTEX

0
Oruc Reis
Διαφήμιση

Η Αθήνα ακυρώνει τη Navtex που είχαν εκδώσει από το πρωί οι τουρκικές Αρχές, εκδίδοντας νέα Navtex. Με την τουρκική Navtex παρατείνεται η παρουσία του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Oruc Reis έως την 1η Σεπτεμβρίου.

Η έκδοση της αντι-Navtex συνιστά πάγια τακτική που εφαρμόζεται, όταν η τουρκική πλευρά προβαίνει σε τέτοιου είδους κινήσεις.

Ειδικότερα, με αναγγελία που εξέδωσε ο σταθμός Ηρακλείου της Ελληνικής Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού σημειώνεται από τη μία πως η τουρκική Navtex έχει εκδοθεί σε περιοχή ελληνικής δικαιοδοσίας (σε περιοχή που έχουν αρμοδιότητα οι σταθμοί της Ελληνικής Υδρογραφικής Υπηρεσίας) και από την άλλη πως αναφέρεται σε παράνομη και μη εγκεκριμένη δραστηριότητα που επικαλύπτει την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Λίγο νωρίτερα, διπλωματικές πηγές σχολίασαν σε σκωπτικό τόνο τις κινήσεις της Τουρκίας: «Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ποιος επιθυμεί την αποκλιμάκωση και ποιος όχι. Ποιος καλεί προσχηματικά σε διάλογο και ποιος τον εννοεί πραγματικά», υπογράμμισαν χαρακτηριστικά οι συγκεκριμένες πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι η Άγκυρα δέσμευσε περιοχή κοντά στην παλιά Navtex, λίγο πιο βόρεια και ανατολικά, ώστε να συνεχιστούν οι έρευνες του Oruc Reis.

Πηγή: cnn.gr

Διαφήμιση