Αρχική COVID-19 Κρήτη: Νοσηλεύεται νέος σε σοβαρή κατάσταση -Φόβος για αύξηση κρουσμάτων

Κρήτη: Νοσηλεύεται νέος σε σοβαρή κατάσταση -Φόβος για αύξηση κρουσμάτων

0
Χανιά, Κρήτη
Χανιά, Κρήτη Φωτό: Φωτογραφία: Shutterstock
Διαφήμιση

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται νέος που εισήχθη χθες Τρίτη, στο ΠΑΓΝΗ στην Κρήτη, με συμπτώματα κορονοϊού. Ο άνδρας φαίνεται να είχε ταξιδέψει πρόσφατα στο νησί.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη ο Καθηγητής Πνευμονολογικής και Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, Νίκος Τζάνάκης, επιστρέφοντας, εμφάνισε συμπτώματα και χθες εισήχθη στο νοσοκομείο και συγκεκριμένα στην Κλινική Covid.

Σύμφωνα με τον κ.Τζανάκη, δεν αποκλείεται εντός της ημέρας, ο νεαρός Κρητικός να διασωληνωθεί στη ΜΕΘ.

Φόβος για αύξηση κρουσμάτων

Την ίδια ώρα, ο καθηγητής χαρακτήρισε “προβληματική” την κατάσταση με τα κρούσματα στο Ηράκλειο – χθες ανακοινώθηκαν 10 νέα στην ΠΕ Ηρακλείου – και συμπλήρωσε ότι δέκα επιβεβαιωμένα κρούσματα αντιστοιχούν σε 100 ασυμπτωματικούς ασθενείς.

Θετικός με κορονοϊό και στρατιωτικός

Θετικός βρέθηκε την Τρίτη και στρατιωτικός στα Χανιά, που επέστρεψε από την άδειά του στην 115 Πτέρυγα Μάχης στο Ακρωτήρι.

Αυτομάτως, προχώρησε άμεσα η διαδικασία που ορίζει το υγειονομικό πρωτόκολλο της Μονάδας και έγιναν όλες οι απαραίτητες απολυμάνσεις χώρων και εξοπλισμού. Παράλληλα, ξεκίνησε η διαδικασία ιχνηλάτησης με λήψη δειγμάτων από στρατιωτικούς της μονάδας.

Υπενθυμίζεται ότι στα Χανιά, ισχύουν έκτακτα ειδικά περιοριστικά μέτρα με ισχύ έως τις 06:00 της 1ης Σεπτέμβρη.

Πηγή: neoiorizontes.gr

Διαφήμιση