Αρχική Ελλάδα Ερντογάν: “Αν κάποιοι θέλουν να μας αντιμετωπίσουν, ας έρθουν”

Ερντογάν: “Αν κάποιοι θέλουν να μας αντιμετωπίσουν, ας έρθουν”

0
Ερντογάν
Διαφήμιση

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε ευθέως την Ελλάδα, με νέες προκλητικές δηλώσεις του, κατά τη διάρκεια της σημερινής του ομιλίας για στην 949η επέτειο της μάχης του Μαντζικέρτ.

«Θα πάρουμε ό,τι δικαιούμαστε σε Μαύρη θάλασσα, Μεσόγειο και Αιγαίο», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, λίγες ώρες μετά την νέα, διπλή, τουρκική πρόκληση και επεισόδιο στη Χάλκη, όπου τουρκική ακταιωρός επιχείρησε να παρεμποδίσει προσπάθειες διάσωσης αλλοδαπών.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε απειλητικά, ότι «καλούμε τους συνομιλητές μας να μείνουν μακριά από λάθη που θα τους προκαλέσουν καταστροφή», ενώ έκανε λόγο για «ψευτόμαγκες στο Αιγαίο».

«Εκείνοι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν σε άθλια κατάσταση την Ανατολία πριν από έναν αιώνα τώρα κάνουν ψευτο-μαγκιές στο Αιγαίο και δεν είναι παρά μια ψυχολογική αντίδραση ότι σφυρίζουν στο νεκροταφείο», είπε.

Θα αντιδράσουμε είτε πολιτικά, είτε οικονομικά, είτε στρατιωτικά

Ο Τούρκος Πρόεδρος επανέλαβε ότι «Η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της στην Μεσόγειο, στο Αιγαίο και στην Μαύρη Θάλασσα. Ακριβώς όπως δεν λαχταρούμε τη γη, την κυριαρχία ή τα συμφέροντα κανενός, δεν θα συμβιβαστούμε ποτέ σε αυτό που μας ανήκει».

Για να προσθέσει: «Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Καλούμε τους συνομιλητές μας να συνέλθουν. Δεν έχουμε βλέψεις και εδαφικές διεκδικήσεις αλλά κάποιοι δοκιμάζουν την υπομονή μας. Θα αντιδράσουμε είτε πολιτικά, είτε οικονομικά, είτε στρατιωτικά. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί πληρώνοντας ακόμα και τίμημα. Αν κάποιοι θέλουν να μας αντιμετωπίσουν, ας έρθουν. Ειδάλλως ας φύγουν από την μέση (…)Η κληρονομιά του Βυζαντίου πέρασε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία με τον Σουλτάνο Μωάμεθ τον Πορθητή. Όσοι δεν αξίζουν να λέγονται καν κληρονόμοι του Βυζαντίου, παίρνοντας πίσω τους τους Ευρωπαίους, είναι σημάδι ότι επιδιώκουν την αδικία, την παρανομία και την πειρατεία και δεν μπορούν να πάρουν μαθήματα από την ιστορία».

Nωρίτερα, ο Ερντογάν είχε δημοσιεύσει μάλιστα και βίντεο αναπαράστασης της μάχης του Μανζικέρτ, που άνοιξε το δρόμο για την τουρκοποίηση της Μικράς Ασίας, με στολές της εποχής συνδέοντας μάλιστα την μάχη με τα γεωτρύπανα στις θάλασσες της Μεσογείου.

O Eρντογάν είχε επισκεφθεί χθες με τη σύζυγό του Εμινέ και νεκροταφείο Σελτζούκων στο Αχλάτ, κοντά στη λίμνη Βαν, όπου εγκαινίασε μια νέα προεδρική εξοχική κατοικία, παρά τις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης στην Τουρκία για διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

Απειλητικές και οι δηλώσεις Τσαβούσογλου

Οι ευθείες απειλές Ερντογάν έρχονται μερικές ώρες μετά τις νέες προκλητικές και εξίσου απειλητικές δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. «Εγκαταλείψτε αυτή την λογική. Πρέπει να καταλάβετε πως δε θα οδηγηθείτε πουθενά χωρίς την πλήρη στήριξη της ΕΕ» είπε και συνέχισε: «Αν συνεχίσετε με δηλώσεις περί υπεράσπισης των δικαιωμάτων και εξακολουθήσετε τις στρατιωτικές ασκήσεις, την επόμενη φορά δεν θα έχουμε ατύχημα. Δεν θα διστάσουμε να κάνουμε ότι είναι απαραίτητο» είπε ο Τούρκος υπουργός.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαφήμιση