Αρχική COVID-19 12.000 ευρώ πρόστιμο σε όποιον παραβιάζει τα μέτρα για τον κορονοϊό

12.000 ευρώ πρόστιμο σε όποιον παραβιάζει τα μέτρα για τον κορονοϊό

0
κορονοϊός
Διαφήμιση

Σε πολύ αυστηρά μέτρα για όσους δεν τηρούν όσα προβλέπονται για τον περιορισμό διασποράς του κορονοϊού, προχωρά η Αυστραλία.

Η χώρα που ήταν πρωτοπόρος στην αντιμετώπιση του κορονοϊού, δίνει μάχη για να επιβραδύνει την εξάπλωση του. Και να αποτρέψει έναν νέο κύμα της πανδημίας σε εθνικό επίπεδο.

Η Βικτόρια, δεύτερη πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας είναι σε συναγερμό επιπέδου 4.

Και ανακοίνωσε ότι όποιος παραβιάζει τους νέους περιορισμούς που επιβλήθηκαν για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού θα αντιμετωπίζει πρόστιμο μέχρι και 12.000 ευρώ.

Και ότι θα αναπτυχθούν περισσότεροι στρατιώτες για την επιτήρηση του μέτρου.

  • Με 3.000 ευρώ θα τιμωρείται όποιος παραβιάζει τον κατ΄οίκον περιορισμό.
  • Έως και 12.000 ευρώ πρόστιμο θα αντιμετωπίζουν οι κατ΄εξακολούθηση παραβάτες.

Τα μέτρα στην Βικτόρια σκλήρυναν όταν σε ελέγχους σε 3.000 άτομα που θα έπρεπε να είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό, βρέθηκαν 800 παραβάτες, τόνισε ο πρωθυπουργός της Βικτόρια Ντάνιελ Άντριους.

Στις αρχές της εβδομάδας η Βικτόρια επέβαλε νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας. Ενίσχυσε τους περιορισμούς των ημερήσιων μετακινήσεων των πολιτών. Και έκλεισαν επιχειρήσεις ώστε να μην επιβραδυνθεί η εξάπλωση του ιού.
Μόνο το τελευταίο 24ωρο η Βικτόρια κατέγραψε 439 νέα κρούσματα.

Όπως ανακοίνωσε ο Ντάνιελ Άντριους, 500 άοπλοι στρατιώτες θα αναπτυχθούν στη Βικτόρια. Για να βοηθήσουν την αστυνομία να διασφαλίζει ότι τηρούνται οι εντολές για καραντίνα.

Ήδη, 1.500 στρατιώτες στη Βικτόρια βοηθούν στην ιχνηλάτηση των επαφών, στην διενέργεια των διαγνωστικών τεστ και στα σημεία ελέγχου.

Διαφήμιση