Αρχική Ειδήσεις Ανασχηματισμός: Ποιοι μπαίνουν στην κυβέρνηση – Τα νέα πρόσωπα

Ανασχηματισμός: Ποιοι μπαίνουν στην κυβέρνηση – Τα νέα πρόσωπα

0
Μέγαρο Μαξίμου

Τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης ανακοίνωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Αναβαθμίζονται οι υφυπουργοί κ.κ. Σκυλακάκης και Παπαθανασίου. Και στην κυβέρνηση μπαίνουν 3 νέοι υφυπουργοί.
Την θέση του γενικού γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής κ. Κώστα Λούλη, αναλαμβάνει η κα Βίκυ Λοϊζου, η οποία ήταν στην γενική γραμματεία της Κυβέρνησης.

Βάρος από τις αλλαγές δίνεται στους τομείς της οικονομίας -και τα πρόσωπα που θα διαχειρισθούν τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης- καθώς και της υγείας –λόγω των έκτακτων αναγκών που δημιουργεί η πανδημία.

Ο κ. Πέτσας χαρακτήρισε τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα “λειτουργικές διορθώσεις”.

Οι αλλαγές στην κυβέρνηση

  • Την αναβάθμιση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, σε Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική.
  • Την αναβάθμιση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση, σε Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.
  • Την τοποθέτηση του κ. Παναγιώτη Τσακλόγου στη θέση του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιου για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης.
  • Την τοποθέτηση της κας Ζωής Ράπτη, βουλευτή Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, σε θέση Υφυπουργού Υγείας, αρμόδιας για θέματα Ψυχικής Υγείας.
  • Την τοποθέτηση του κ. Νικόλαου Ταγαρά, βουλευτή Κορινθίας, στη θέση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here