Αρχική Ειδήσεις Ανασχηματισμός: Ποιοι μπαίνουν στην κυβέρνηση – Τα νέα πρόσωπα

Ανασχηματισμός: Ποιοι μπαίνουν στην κυβέρνηση – Τα νέα πρόσωπα

0
Μέγαρο Μαξίμου
Διαφήμιση

Τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης ανακοίνωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Αναβαθμίζονται οι υφυπουργοί κ.κ. Σκυλακάκης και Παπαθανασίου. Και στην κυβέρνηση μπαίνουν 3 νέοι υφυπουργοί.
Την θέση του γενικού γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής κ. Κώστα Λούλη, αναλαμβάνει η κα Βίκυ Λοϊζου, η οποία ήταν στην γενική γραμματεία της Κυβέρνησης.

Βάρος από τις αλλαγές δίνεται στους τομείς της οικονομίας -και τα πρόσωπα που θα διαχειρισθούν τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης- καθώς και της υγείας –λόγω των έκτακτων αναγκών που δημιουργεί η πανδημία.

Ο κ. Πέτσας χαρακτήρισε τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα “λειτουργικές διορθώσεις”.

Οι αλλαγές στην κυβέρνηση

  • Την αναβάθμιση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, σε Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική.
  • Την αναβάθμιση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση, σε Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.
  • Την τοποθέτηση του κ. Παναγιώτη Τσακλόγου στη θέση του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιου για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης.
  • Την τοποθέτηση της κας Ζωής Ράπτη, βουλευτή Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, σε θέση Υφυπουργού Υγείας, αρμόδιας για θέματα Ψυχικής Υγείας.
  • Την τοποθέτηση του κ. Νικόλαου Ταγαρά, βουλευτή Κορινθίας, στη θέση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος.
Διαφήμιση