Αρχική COVID-19 UNICEF: Έξαρση του υποσιτισμού των παιδιών λόγω COVID-19

UNICEF: Έξαρση του υποσιτισμού των παιδιών λόγω COVID-19

0
Διαφήμιση

Συγκλονιστικά στοιχεία σχετικά με την επιδεινούμενη κατάσταση που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο λόγω του COVID-19, φέρνει στο φως η UNICEF.

Όπως αναφέρει σχετικά 6,7 εκατομμύρια επιπλέον παιδιά κάτω των 5 ετών παγκοσμίως κινδυνεύουν το 2020 από ακραία απώλεια βάρους, και κατά συνέπεια από υποσιτισμό, εξαιτίας της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που πυροδοτεί η πανδημία του κορωνοϊού.

Ακραίος υποσιτισμός

Unicef 2020 February Malnutrition 008

Σύμφωνα με ανάλυση που δημοσίευσε το ιατρικό περιοδικό The Lancet, το 80% από αυτά τα παιδιά προέρχονται από την υποσαχάρια Αφρική και τη Νότια Ασία. Περισσότερα από τα μισά μάλιστα ζουν στη Νότια Ασία.

«Επτά μήνες αφότου αναφέρθηκαν τα πρώτα κρούσματα της COVID-19 γίνεται ολοένα και πιο αισθητό ότι οι επιπτώσεις της πανδημίας βλάπτουν περισσότερο τα παιδιά από όσο η ίδια η ασθένεια», σχολιάζει η εκτελεστική διευθύντρια της UNICEF, Χενριέτα Φορ. «Η φτώχεια και η διατροφική ανασφάλεια αυξήθηκαν. Βασικές υπηρεσίες και αλυσίδες εφοδιασμού με τρόφιμα διαλύονται. Οι τιμές βασικών διατροφικών αγαθών αυξάνονται ραγδαία. Αποτέλεσμα είναι ότι η ποιότητα της διατροφής των παιδιών πέφτει και το ποσοστό του υποσιτισμού θα αυξηθεί», προσθέτει.

Ανάγκη άμεσων μέτρων

UNICEF: Έξαρση του υποσιτισμού των παιδιών λόγω COVID-19

Ακόμη και πριν ξεσπάσει η πανδημία, το 2019, 47 εκατομμύρια παιδιά σε παγκόσμιο επίπεδο υπέφεραν από ακραία απώλεια βάρους και αδυναμία, υπογραμμίζει η οργάνωση, τονίζοντας ότι χωρίς άμεσα μέτρα, ο αριθμός των παιδιών μπορεί να ανέλθει στα 54 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του χρόνου, φτάνοντας σε επίπεδα που δεν έχουν προηγούμενο.

Υπολογίζεται ότι οι ανθρωπιστικοί φορείς θα χρειαστούν 2,4 δισ. δολάρια για να αντιμετωπίσουν τον μητρικό και παιδικό υποσιτισμό στις πιο ευάλωτες χώρες από σήμερα έως το τέλος του χρόνου.

Περισσότερα ΕΔΩ .

Διαφήμιση