Αρχική COVID-19 Πιθανή η υποχρεωτική μάσκα ακόμη και σε φούρνους, κρεοπωλεία – Να κλείσουν...

Πιθανή η υποχρεωτική μάσκα ακόμη και σε φούρνους, κρεοπωλεία – Να κλείσουν τα beach bars, ζητούν ειδικοί

0
μάσκα για COVID-19
Διαφήμιση

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας ακόμη και σε φούρνους και κρεοπωλεία άφησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Τα αυξημένα κρούσματα Covid-19, ανησυχούν το κυβερνητικό επιτελείο και τους επιστήμονες. 

“Τίποτα δεν έχει φύγει από το τραπέζι”

Μιλώντας στο OPEN είπε: “Αν αποφασιστεί από τους ειδικούς ότι πρέπει να φοράμε μάσκα και σε άλλα καταστήματα θα το κάνουμε.

Ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση, τη χαρτογράφηση των κρουσμάτων και την ιχνηλάτηση, οι επιστήμονες παρακολουθούν και λαμβάνουν αποφάσεις. Τίποτα δεν έχει φύγει από το τραπέζι”.

Σχετικά με τη γενικότερη εφαρμογή των μέτρων είπε ότι “δεν μπορεί να υπάρχει ένας αστυνομικός και ένας ελεγκτής για κάθε πολίτη. Θα πρέπει, στο πλαίσιο της ατομικής μας ευθύνης, να θωρακίσουμε τον εαυτό μας και τους συμπολίτες μας” .

Α. Γραβάνης: Να κλείσουν τα beach bars – Κίνδυνος για εκατοντάδες κρούσματα καθημερινά

Τον “κώδωνα του κινδύνου” κρούει ο καθηγητής Φαρμακολογίας της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Αχιλλέας Γραβάνης βλέποντας ότι δεν τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης. 

Την σχετική ανακοίνωση έκανε σε ανάρτηση του στο Facebook. Οπως γράφει:

«Μάσκες φορούν ελάχιστοι και πολλοί τις φορούν λάθος η φορούν λάθος τύπο. Σωστές μάσκες όλοι μέσα κι έξω σε πολυσύχναστα μέρη. Οι αποστάσεις έχουν καταργηθεί. Αλήθεια γιατί δεν κλείνουν για ένα καλοκαίρι τα beach bars που είναι Τρυβλία επώασης και υπερμετάδοσης του ιού; Τόσο σημαντικά συνεισφέρουν στην εθνική οικονομία; Όπως πάμε σε 3-4 βδομάδες θα καταγράφουμε εκατοντάδες κρούσματα καθημερινά, φέρνοντας το 2ο κύμα τον Αύγουστο, όπως το φοβόμασταν πριν ένα μήνα. Ο κίνδυνος να διαγράψουμε την επιτυχή αντιμετώπιση του 1ου κύματος ορατός πλέον!».

Χαράλαμπος Γώγος: “Να απαγορευθούν πανηγύρια, αθλητικοί αγώνες και beach party”

“Αυτή τη στιγμή έχουμε την ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων, την έξαρση στη χώρα μας για τα κρούσματα στην κοινότητα”, ανέφερε ο Χαράλαμπος Γώγος, Καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Όπως τόνισε μιλώντας στο Θέμα 104.6 “είμαστε ευτυχείς για τον τουρισμό. Έχουμε χαμηλούς αριθμούς ως τον προσδοκώμενο αριθμό κρουσμάτων”.

Ο ίδιος χαρακτήρισε βασικότερη όλων την ενημέρωση και ξεκαθάρισε πως “αυτές οι εκδηλώσεις, που κακώς γίνονται, είναι αρνητικό παράδειγμα.

Αυτά πρέπει να απαγορευθούν και να ελεγχθούν, ούτε πανηγύρια, ούτε αθλητικοί αγώνες, ούτε beach party στην παραλία. Πρέπει να βρεθεί άλλος τρόπος πιο αποτελεσματικός στη δημόσια υγεία”.

Διαφήμιση